Orosz Nagydíj

Binotto: Vettel versenye a rajtnál ment el, nem a stratégiával

GP 70MO ANNIVERSARIO  F1/2020 -  VENERDÌ 07/08/2020    credit: @Scuderia Ferrari Press Office Mattia Binotto
Fotó: Scuderia Ferrari
Megy az egymásra mutogatás a vasárnapi 70. évforduló Nagydíja után Sebastian Vettel és csapata, a Ferrari között. Miközben a négyszeres világbajnok dühös az istállóra az elszúrt stratégia miatt, Mattia Binotto csapatfőnök azt mondja a német versenye az első kanyarban ment el, ahol Vettel megpördült.

A négyszeres világbajnok továbbra sem találja a közös nevezőt versenyautójával, és úgy tűnik, egyre kevésbé pendül egy húron a Ferrari vezérkarával.

Vettel már a szombati időmérőn is alulmaradt csapattársával, Charles Leclerc-rel szemben, a vasárnapi versenyt így csak a 11. helyről kezdhette meg.

A futam aztán kiábrándítóan indult Vettel számára: már az 1-es kanyarban megpördült, a mezőny végére csúszott vissza, ahonnan csak a 12. helyre tudott felzárkózni – így a pontszerzés nem jött össze.

Vettel már a verseny során is bírálta csapatát, szerinte ugyanis a Ferrari „elszúrta” a versenyét azzal, hogy forgalomba került kerékcseréjét követően.

Nem sokkal később megszólalt Mattia Binotto csapafőnök is, aki verseny után az olasz médiának lényegében azt mondta, Vettel versenyét nem ők szúrták el, hanem a német maga azzal, hogy megpördült a rajt után.

„Nem gondolom úgy, hogy Seb elveszítette a bizalmát. Nehéz időszakon megy keresztül, az időmérőkön, illetve ezen a két versenyen nem volt bizodalma az autóban” – mondta Binotto a vasárnapi verseny után.

„A rajt után megpördült, és őszintén azt gondolom, hogy a stratégiáról nem sokat kell mondanom. Az ideálisnál talán pár körrel korábban hívtuk ki, ami miatt pozíciót veszített Räikkönennel szemben, ám tudtuk, hogy ezt jelentős időveszteség nélkül visszanyeri.” 

„És ez lehetővé tette Charles számára is a további felzárkózást. Összességében a csapat szempontjából ez volt a helyes döntés, és úgy gondoljuk, hogy nem büntettük ezzel Sebastiant. Rögtön visszaelőzte Kimit, a Kvyattal szembeni elégávás pedig nem működött volna, mert ugyanolyan tempójuk volt. Az elévágás pedig sikerült Sainzcal szemben.”

„A versenye a rajtnál szenvedett kárt, és szerintem ez volt a kulcs, nem pedig a stratégia, amit választottunk.”

Binotto azt mondja, mindent megtesznek azért, hogy segítsék Vettelt.

„Ami minket illet, kielemzünk mindent, hogy segítsük Sebastiant. A barcelonai egy másmilyen pálya lesz, amit jól ismer, más a leszorítóerő-szint, és a körülmények is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS