Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Binotto: Vettelnek nincs önbizalma az idei autóban

GP ITALIA F1/2020 -  VENERDÌ 04/09/2020      
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel
Fotó: Scuderia Ferrari
Nem különösebben lepte meg a Ferrari csapatát a kiábrándító belgiumi teljesítmény, habár azt Mattia Binotto csapatfőnök is elismerte, végezhettek volna jobb munkát is Spa-Francorchamps-ban. A szakember azt mondja, mindenben segíteniük kell Sebastian Vettelt, hogy a legjobb formáját hozhassa.

A maranellóiak abszolút mélypontra kerültek múlt hétvégén, Belgiumban: versenyzőik az időmérőn nem jutottak a top 10-be, a vasárnapi futamot pedig pont nélkül zárták.

A Ferrarit irányító Mattia Binotto elárulta, tisztában voltak azzal, hogy szenvedni fognak a tempós versenypályán, azt ugyanakkor bevallotta, végezhettek volna jobb munkát is – például a gumikezelés tekintetében.

„Vasárnap, a spái verseny után volt egy hosszú értekezletünk” – mondta Binotto pénteken. „Csak pár napunk volt arra, hogy kielemezzük a dolgokat, hiszen időközben fel kellett készülnünk Monzába, és valahogy fel kellett készülnünk arra, hogy versenyezzünk ezen a hétvégén.”

„Azt gondolom, momentán Spa egy nehéz pálya a mi csomagunknak. Nehéz pálya a motorigényessége miatt, ráadásul az aerodinamikai hatékonyság is nagyon fontos. Szóval szerintem nem ért meglepetésként bennünket a spái gyenge teljesítmény, ismerve az autónk gyengeségeit.”

„Úgy hiszem, végezhettünk volna jobb munkát, szerintem rossz helyzetből indítottunk pénteken. Nem sikerült optimalizálnunk a teljes csomagunkat. És amikor ennyire hátulról indulunk a rajtrácson, a verseny kétségkívül sokkal nehezebb. Szóval végezhettünk volna jobb munkát a hétvége során, de eleve nehéz versenynek ígérkezett a spái. Ha a teljes szezont nézzük, remélhetőleg ez volt a legrosszabb.”

A Ferrari négyszeres világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel idén látványosan szenved az SF1000-es versenygéppel, Binotto pedig azt mondja, a német egész egyszerűen nem érez rá az idei autóra. A szakember viszont rámutatott, mindenben segíteniük kell Vettelt, hogy a legjobb formáját hozhassa.

„Azt gondolom, először is elmondhatjuk, hogy Charles [Leclerc] nagyon gyors jelenleg, és soha nem könnyű egy ennyire gyors versenyzőhöz mérni magad, még ha négyszeres világbajnok vagy is”- fogalmazott a csapatfőnök.

„Véleményem szerint Seb küszködik egy kicsit a fékstabilitással. Nem túl magabiztos az autóban, és természetesen segítenünk kell őt ebben. Tudjuk, hogy nagyon gyors tud lenni, tudjuk, hogy tud olyan gyors lenni, mint Charles, de jelenleg – ha ez elmúlt versenyeket nézzük –, néha tudott jól vezetni, és nagyon gyors tudott lenni, de időnként bizony nem ez volt a helyzet. De nincs semmi specifikus dolog. Meg kell találnia az önbizalmat az autóban az egész hétvége során, jó időmérőre van szüksége, hogy a lehető legjobb helyről vághasson neki a versenynek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS