Binotto Vettelről: „Jelenleg nincs ok a szakításra, de...” - F1VILÁG.HU

Binotto Vettelről: „Jelenleg nincs ok a szakításra, de…”

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto kizárta, hogy a közeljövőben leszerződtetik Max Verstappent – két dudás ugyanis nem férne meg egy csárdában. Sebastian Vettel jövőjével kapcsolatban viszont nem fogalmazott ennyire egyértelműen.
Sebastian Vettel Charles Leclerc Ferrari

Vettel jelenleg érvényes szerződése 2020 végén jár le, az elmúlt időszakban látottak alapján pedig egyre inkább úgy tűnik, a német háttérbe szorul ifjú csapattársával, Charles Leclerckel szemben, akire kétségkívül jövőjét építi a Ferrari.

A fiatal monacói Belgiumban és Olaszországban is nyerni tudott, miközben Vettelnek szemmel láthatóan problémát okoz boldogulni a Ferrari idei autójával.

Adja magát a kérdés: ha a négyszeres világbajnok szerződése lejártát követően esetleg távozik Maranellóból, ki veszi át a helyét? Max Verstappen nevét időről-időre összefüggésbe hozzák a Ferrarival, Mattia Binotto csapatfőnök azonban egyelőre nem gondolkodik a hollandban. Pedig még maga Verstappen is azt mondta nemrég, szerinte „jól kijönne” Leclerckel ugyanabban a csapatban.

„Én Michael Schumacher idejében kezdtem, amikor Rubens Barrichello, vagy Felipe Massa volt mellette” – mondta Binotto a Gazzetta dello Sportnak.

„Azt gondolom, kell, hogy legyen egy nagyszerű első számú versenyzőnk, és egy olyan pilóta, aki versenyeket tud nyerni, és pontokat tud szerezni. Mint Hamilton és Bottas.”

„Két olyan versenyző együtt, mint Max és Charles nehézségeket okozna a csapat menedzsmentje számára.”

Binotto egyébként szót ejtett Sebastian Vettelről is: a német versenyző jövőjével kapcsolatban egyre több a pletyka, a legmerészebb találgatások szerint az is elképzelhető, hogy már az idei szezon végén távozik Maranellóból.

„Ami Sebastiant illeti, le fogunk ülni egy asztalhoz, hogy összehasonlítsuk az ő szándékait a mi elvárásainkkal” – fogalmazott Binotto.

„Jelenleg nincs ok a szakításra, de sok minden történhet még jövő tavaszig.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!