Binotto Vettelről: Nem voltak azonosak a céljaink

MARANELLO, ITALY - APRIL 21: <> on April 21, 2018 in Maranello, Italy. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images for Shell) Sebastian Vettel
Fotó: Shell
A Ferrari keddi bejelentése óta – miszerint az istálló nem hosszabbítja meg Sebastian Vettel év végén lejáró szerződését – először vett részt hivatalos eseményen a csapatot irányító Mattia Binotto.

A Scuderia a hét elején erősítette meg, Vettel a 2020-as év végén távozik a csapattól, csütörtökön pedig azt is bejelentették a maranellóiak, hogy helyét jövőre Carlos Sainz veszi át.

Az már a kiadott sajtóközleményből kiderült, Vettel és a Ferrari közösen döntöttek a szakítás mellett, most azonban Binotto részleteket is elárult.

„Amikor meghozzuk ezeket a döntéseket, azért tesszük meg, mert meggyőződésünk, hogy jó döntést hozunk” – mondta a szakember csütörtökön, egy olaszországi eseményen.

„Sebastiannal bezárult egy kör, hat éve dolgozik már csapatunkban. Csodálom Sebastiant, mint embert és mint versenyzőt is. Rendkívül nagyra becsülöm őt.”

„Az elmúlt hetekben a világ megváltozott, nemcsak gazdasági, hanem technikai és sportszakmai szempontból is. Kihívások és akadályok állnak előttünk. Lefektetjük a jövőnk alapjait. És szeretnénk, ha lenne egy bizonyos perspektívánk.”

„Megvitattuk ezt Sebastiannal, és arra jutottunk, hogy nem ugyanazok a rövid- és hosszú távú céljaink.”

Binotto azt mondja, meggyőződése, hogy Sainz és Charles Leclerc remek párost alkot majd.

„Sainz komoly érték lesz a csapat számára. Nagyon okos, fiatal, viszont már öt szezon van a háta mögött. Erős, megbízható versenyző, aki rengeteg pontot gyűjtött, és úgy gondolom egy nagyszerű versenyző lesz majd a Charles oldalán, fejlődni és győzni tud majd.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS