Friss hírek

Binotto Vettelről: Nem voltak azonosak a céljaink

A Ferrari keddi bejelentése óta – miszerint az istálló nem hosszabbítja meg Sebastian Vettel év végén lejáró szerződését – először vett részt hivatalos eseményen a csapatot irányító Mattia Binotto.

A Scuderia a hét elején erősítette meg, Vettel a 2020-as év végén távozik a csapattól, csütörtökön pedig azt is bejelentették a maranellóiak, hogy helyét jövőre Carlos Sainz veszi át.

Az már a kiadott sajtóközleményből kiderült, Vettel és a Ferrari közösen döntöttek a szakítás mellett, most azonban Binotto részleteket is elárult.

„Amikor meghozzuk ezeket a döntéseket, azért tesszük meg, mert meggyőződésünk, hogy jó döntést hozunk” – mondta a szakember csütörtökön, egy olaszországi eseményen.

„Sebastiannal bezárult egy kör, hat éve dolgozik már csapatunkban. Csodálom Sebastiant, mint embert és mint versenyzőt is. Rendkívül nagyra becsülöm őt.”

„Az elmúlt hetekben a világ megváltozott, nemcsak gazdasági, hanem technikai és sportszakmai szempontból is. Kihívások és akadályok állnak előttünk. Lefektetjük a jövőnk alapjait. És szeretnénk, ha lenne egy bizonyos perspektívánk.”

„Megvitattuk ezt Sebastiannal, és arra jutottunk, hogy nem ugyanazok a rövid- és hosszú távú céljaink.”

Binotto azt mondja, meggyőződése, hogy Sainz és Charles Leclerc remek párost alkot majd.

„Sainz komoly érték lesz a csapat számára. Nagyon okos, fiatal, viszont már öt szezon van a háta mögött. Erős, megbízható versenyző, aki rengeteg pontot gyűjtött, és úgy gondolom egy nagyszerű versenyző lesz majd a Charles oldalán, fejlődni és győzni tud majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!