Binotto: Világosan látszik a fejlődés! - F1VILÁG.HU

Binotto: Világosan látszik a fejlődés!

HIRDETÉS
Egyértelmű fejlődést ért el a Ferrari Forma-1-es csapata az elmúlt időszakban – mondta Mattia Binotto, az olasz istálló csapatfőnöke a vasárnapi Emilia Romagna Nagydíj után.
GP EMILIA ROMAGNA F1/2020 -  DOMENICA 01/11/2020   Charles Leclerc
credit: @Scuderia Ferrari Press Office

Charles Leclerc az 5. helyen ért célba Imolában, és Sebastian Vettelnek is jó esélye volt a pontszerzésre, ám egy balul sikerült kerékcsere megfosztotta őt ettől.

A Ferrarinál viszont elégedettek, az SF1000-es tempója ugyanis az új fejlesztéseknek hála érezhetően javult az elmúlt időszakban.

Mattia Binotto csapatfőnök persze tudja, hosszú út vár még rájuk, ám biztató az elmúlt időszakbéli formajavulás.

„Világosan látszik, hogy folyamatos fejlődést értünk el a legutóbbi versenyeken, főleg a versenytempó tekintetében a különböző karakterisztikájú pályákon” – fogalmazott a csapatfőnök.

„Ez fontos a szezon hátralévő részét, illetve a következő idényt illetően. Charles ismét nagyon jó munkát végzett, úgy a gumikezeléssel, mint a védekezéssel a verseny utolsó szakaszában.”

„Seb ugyancsak erős versenyt futott, és nagyon sajnáljuk, hogy a bokszban felmerült probléma megfosztotta őt attól, hogy a legjobb 10 között zárjon, emiatt pedig értékes pontokat veszítettünk.”

Binotto a vasárnapi verseny után gratulált a Mercedes csapatának, mely sorozatban hetedszer zsebelte be a konstruktőri vb-címet.

„Szeretnék gratulálni a Mercedesnek a konstruktőri bajnoki cím megnyeréséhez. Tudjuk, hogy nagy utat kell még megtennünk azért, hogy újra hasonló célokért harcoljunk, olyanokért, amiket oly’ sokszor sikerült elérnünk. De hiszünk abban, hogy sikerülni fog.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!