Binottónak fogalma sincs, hány ponttal vannak lemaradva a Red Bulltól - F1VILÁG.HU

Binottónak fogalma sincs, hány ponttal vannak lemaradva a Red Bulltól

A kiábrándító franciaországi hétvége után már gőzerővel a Magyar Nagydíjra fókuszál a Ferrari Forma-1-es csapata. Az istállót irányító Mattia Binotto azt mondja, arra kell törekedniük, hogy a szezon hátralévő versenyeit megnyerjék.

Charles Leclerc a hétvégi Francia Nagydíjon a pole pozícióból indulhatott, és jó eséllyel meg is nyerte volna a versenyt, ha a 18. körben nem hibázik, és csapja falnak versenyautóját. Az újabb kiesés különösen fájó volt a monacói számára, bajnoki riválisa, Max Verstappen ugyanis magabiztos győzelmet aratott, és 63 pontra növelte előnyét az összetettben. A Red Bull eközben 82 pontos előnyre tett szert a Ferrarival szemben a konstruktőri tabellán.

Arra a kérdésre, hogy bajnoki esélyeik most már a Red Bull esetleges botlásán múlnak-e, Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke így felelt: „Nem tudom, mert nem számolom a pontokat. Ha a mostani verseny előtt megkérdezték volna tőlem, hogy mekkora a hátrányunk a Red Bullhoz, vagy Maxhoz képest, nem tudtam volna megmondani, mert nem követem. Mi arra fókuszálunk, hogy minden egyes versenyen a lehető legjobb eredményt érjük el.”

„Itt, a Paul Ricardon ez nem sikerült, de szerintem már most Magyarországra fókuszálunk, kettős győzelemért utazunk oda. Azt gondolom, minden verseny ugyanúgy számít. A szezon végén pedig osztunk-szorzunk, és meglátjuk, hogy állunk.”

Binotto azt mondja, magabiztossággal tölti el az, hogy újfent bebizonyosodott, a Ferrari nagyon gyors autóval rendelkezik.

„Ami szerintem fontosabb, hogy látjuk, jó csomagunk van. Nem látom okát annak, miért ne nyerhetnénk meg 10 versenyt a szezon végéig. Én szeretek pozitívan gondolkodni, és optimista maradni. Hogy történhet-e valami Maxszal és a Red Bull-lal? Már történt velük, mint ahogy velünk is. Lehet, hogy újra megtörténik velük. De nem számolok ezzel. Azt gondolom, magunkra kell összpontosítanunk, és a legjobbat kell nyújtanunk.”

„Amit mondtam Charles-nak, hogy a dolgok bonyolultabbá váltak, de nem lehetetlen a küldetés. És egyszerűen jobban fogjuk majd élvezni, ha végül győzni tudunk. Koncentrálnunk kell minden egyes versenyre. Ha visszatekintek a legutóbbi futamokra, elmondható, hogy mindig nagyszerű potenciál volt bennünk. A bajnoki pontokat tekintve nem a legjobb eredményeket értük el, de nem látom okát annak, miért ne történhetne így a következő 10 versenyen. A potenciál megvan. A versenyzők fantasztikusak. Szóval meglehetősen pozitívan állok hozzá.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!