Binottót idén biztosan nem láthatjuk a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

Binottót idén biztosan nem láthatjuk a Forma-1-ben

HIRDETÉS
Szinte biztos, hogy a Ferraritól való távozása után idén még egyik Forma-1-es istállónál sem állhat munkába Mattia Binotto, a svájci szakember ugyanis a 2023-as évben kötelező felmondási idejét tölti majd.
FERRARI F1 GP MONACO VENERDI 27/05/2022 credit @Scuderia Ferrari Press Office Mattia Binotto Piero Ferrari

Binotto távozását még decemberben jelentette be a patinás olasz istálló: habár szerződése 2023 végéig kötötte őt a Ferrarihoz, a hírek szerint önként döntött úgy, hogy távozik a csapatfőnöki székből. Helyére az Alfa Romeótól érkező Fred Vasseurt szerződtette a Scuderia, aki ma, azaz január 9-én állt hivatalosan munkába Maranellóban.

Binotto nemcsak a csapatfőnöki székből áll fel, hanem 28 év után teljesen elhagyja a Ferrarit – ahol neves mérnökként nem mellesleg a technikai igazgatói feladatokat is ellátta. A most 53 éves szakember tapasztalata és szaktudása révén igazán értékes lehet bármely istálló számára, és állítólag többen meg is környékezték őt. Olasz lapértesülések szerint viszont egy idei még biztosan nem dolgozhat újra a Forma-1-ben.

A svájci születési szakember ugyanis állítólag idén még kötelező felmondási idejét tölti – a hírek szerint abban egyezett meg a Ferrarival, hogy ez az időszak 12 hónapig tart majd, ami azt jelenti, hogy ebben az évben még biztosan nem állhat munkába egyetlen F1-es istállónál sem.

A Ferrari tavaly a 2. helyen zárta a konstruktőri versenyt a Forma-1-ben a Red Bull mögött, és idén is a Charles Leclerc – Carlos Sainz kettőssel áll rajthoz a királykategóriában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!