Binottót meglepte, hogy egyesek szerint feszültebb lett a viszonyuk Vettellel - F1VILÁG.HU

Binottót meglepte, hogy egyesek szerint feszültebb lett a viszonyuk Vettellel

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto azt mondja, semmiféle feszültség nincs az olasz istálló vezetősége, valamint a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel között. A szakember azt mondja, „eléggé meglepte” őt a feltételezés.
GP SPAGNA F1/2020 -  DOMENICA 16/08/2020  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel

Vettel a 2020-as év végén távozik a Ferraritól, a felek kommunikációjából pedig egyértelműnek tűnik, a viszony már közel sem olyan, mint régen.

A német versenyző a Spanyol Nagydíj szombati időmérő edzésén egy árva szót sem szólt csapatához a rádión, a vasárnapi versenyen pedig Vettel a stratégiával kapcsolatban kért iránymutatást, amire csak nagynehezen kapott bármiféle választ.

Ez volt sorozatban a második verseny, ahol némi ellentét mutatkozott a taktikával kapcsolatos kommunikációban: a 70. évforduló Nagydíján Vettel élesen bírálta is a Ferrarit a stratégia miatt.

Binotto viszont azt mondja, a Spanyolországban történteket nem fair „félreértésnek” nevezni, inkább azt mondaná, nyíltan megvitatták egymással a terveiket.

„Mi inkább nyíltan beszélünk. Mások nem, talán azért, hogy ne fedjék fel szándékaikat” – mondta a Ferrari csapatfőnöke a Sky Sports Italiának.

„Mi úgy tartjuk, ez a megfelelő mód, még ha kérdések is merülnek fel mindkét oldalon. Ha az elmúlt versenyeket nézzük, a meghozott döntések helyesnek bizonyultak, szóval üdvözöljük az értekezést, illetve a kérdőjeleket. Ezek számunkra nyílt dialógusok, amik hozzávezetnek a helyes döntés meghozatalához.”

Binottót aztán megkérdezték arról is, hogy feszültebb lett-e a viszony Vettel és a csapat között.

„Én nem vettem észre azt, amit mondanak” – mondta. „Legalábbis a mi oldalunkról semmit sem változtattunk a hangsúlyon, vagy bármi máson, szóval eléggé meglep ez. Nem ez a helyzet.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!