Binotto mindenben segítette utódját utolsó ferraris napjaiban - F1VILÁG.HU

Binotto mindenben segítette utódját utolsó ferraris napjaiban

HIRDETÉS
A Ferrari korábbi csapatfőnökét, Mattia Binottót méltatta a minap egy interjúban a maranellói istálló új vezetője, Fred Vasseur. A szakember elárulta, elődje rendkívül készséges volt az elmúlt hetekben, és minden segítséget megadott neki annak érdekében, hogy a lehető legjobb formában várhassa a Scuderia a 2023-as idényt.
MARANELLO F1/2023F1/2023 © Scuderia Ferrari Press Office Frederic Vasseur

Binotto 28 év után távozik a Ferrari F1-es csapatától – az 53 esztendős szakember 2019 óta volt a patinás olasz istálló csapatfőnöke, decemberben azonban a maranellóiak bejelentették, távozik posztjáról. Azóta már az is kiderült, helyét az Alfa Romeótól érkező Frederic Vasseur veszi át, aki január elején már munkához is látott a gárda főhadiszállásán. A francia szakember nemrég először állt újságírók elé kinevezése óta, egy nyilatkozatában pedig Binottót méltatta, aki elmondása szerint minden segítséget megadott neki abban, hogy felvegye a fonalat a Ferrarinál.

„A folyamat kristálytiszta volt. Még ha voltak is pletykák a sajtóban az abu dhabi versenyhétvége idején, nem egyeztettünk korábban. Az első egyeztetésre az Abu Dhabi Nagydíj utáni héten került sor, és nagyon-nagyon gyors volt a folyamat” – magyarázta a szakember. „Aztán beszéltem telefonon Mattiával, sőt, még találkoztunk is az átadás során. Személyesen, szemtől szembe egyeztettünk.”

„Mattiának köszönhetjük mindezt, nagyra értékelem tőle azt, hogy maradt, megvárt engem, és közösen átbeszéltük a dolgokat.”

A Ferrari új csapatfőnöke arról is beszélt, honfitársával, az olasz istállót a 2000-es „aranyévek” során irányító Jean Todttal is váltott néhány szót.

„Persze, volt néhány beszélgetésem Jeannal, hiszen közel maradt az F1 világához. WhatsAppon keresztül váltottunk egymással üzeneteket pár hete, és találkozni is fogok vele hamarosan. Minden tanács jól jön, az biztos, ugyanakkor úgy látom, nehéz összehasonlítani a ’94-es, vagy ’95-ös helyzetet 2022-vel.”

Azt követően, hogy Jean Todt 2021 végén távozott a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöki posztjáról, a nemzetközi sajtóban olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint tanácsadói pozícióban visszatérhet a Ferrarihoz. Vasseur ezzel kapcsolatban azt mondta, nem szerepel a tervei között, hogy visszacsábítsa a neves szakembert Maranellóba.

„Több mint 20 éve ismerem Jeant. Soha nem volt tőlem távol professzionális pályafutásom során. Szerintem van is értelme beszélni vele, de nem arról van szó, hogy konzulens lesz. Szoros vele a kapcsolatom, semmi több.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!