Binottót több F1-es istálló is megkörnyékezte - F1VILÁG.HU

Binottót több F1-es istálló is megkörnyékezte

HIRDETÉS
Olasz sajtóhírek szerint már több Forma-1-es istálló is bejelentkezett a Ferraritól várhatóan távozó Mattia Binotto szolgálataiért.
1 - GP ABU DHABI F1/2022 - GIOVEDI’ 17/11/2022 Mattia Binotto

A svájci szakember 2019 óta irányítja a patinás olasz istállót, a legfrissebb olasz médiajelentések szerint viszont biztosra vehető, hogy 2023-ban már nem ő lesz az F1-es istálló első embere. Helyét a hírek szerint a jelenleg az Alfa Romeo csapatát vezető Frederic Vasseur veheti át, akivel állítólag szóban már megállapodtak a maranellóiak, szerződést azonban még nem írtak alá a felek.

De nem ő az egyetlen, akivel a Ferrari tárgyalt, korábban állítólag Andreas Seidlt, a McLaren csapatfőnökét is megkörnyékezték, sőt, egy korábbi Mercedes-vezetőt is – ám egyikük sem vállalta a Scuderia irányítását.

A Formu1a.uno című olasz lap mindeközben azt írja, bár Binotto távozik a Ferraritól, közel sem biztos, hogy nem látjuk őt jövőre a Forma-1-ben: a szakember szolgálatai iránt több csapat is érdeklődik, köztük az Alpine és az Aston Martin, de egy topcsapat is megkörnyékezte már.

Binotto egyébként 1995 óta dolgozik a Ferrarinál, és bár csapatfőnökként világbajnoki címet nem tudott szállítani a maranellóiaknak, az évtizedek során mérnökként bizony jócskán kivette a részét a sikerekből.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!