Bizonytalan, mikor gurul pályára a Manor

A Manor Forma-1-es csapata még nem tudja, mikor küldi pályára versenyzőit Ausztráliában – az istálló nem vett részt a pénteki első két szabadedzésen, és egyelőre nagy problémákkal küzd.


A Manor Forma-1-es csapata még nem tudja, mikor küldi pályára versenyzőit Ausztráliában – az istálló nem vett részt a pénteki első két szabadedzésen, és egyelőre nagy problémákkal küzd.

A gárda a héten jelentette be, hogy Will Stevens mellett Roberto Merhivel állnak rajthoz a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, azonban a két versenyzőnek még nem volt lehetősége autóba ülni.

A Manor sportigazgatója, Graeme Lowdon biztos benne, hogy csak idő kérdése, mikor tehetik próbára versenyautójukat.

„Őszintén szólva nem tudom” – válaszolta a szakember a kérdésre, mikor csatlakoznak a mezőnyhöz a versenypályán. „De amit ígérhetek, hogy mi mindent megteszünk ennek érdekében, nagyon elkötelezettek vagyunk.”

A csapatot szoftverprobléma hátráltatja, azonban Lowdon elárulta, emellett számos más gonddal is küzdenek.

„Nem csupán a szoftverrel van gond, sok más problémánk is van, de egyik sem meglepő, ha figyelembe vesszük azt a munkát, amely ahhoz volt szükséges, hogy a csapat ilyen rövid idő alatt ide kerüljön. Ezek egyáltalán nem szokatlan problémák a feladataink szempontjából, amelyek arra irányulnak, hogy a pályán és pályán kívüli infrastruktúrát megteremtsük mindkét autó számára.”

„Ha folyamatosan megoldjuk a gondokat, tudunk majd előrejelzést adni a jövőre vonatkozóan. Jelen pillanatban ez nagyon nehéz” – mondta Lowdon.

Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke elmondta, habár a Marussiával továbbra is gondjaik vannak, és azért küzdenek, hogy a közös üzletből létrejött tartozásukat behajtsák rajtuk, a Manorral nagyon szívesen együttműködnek, amíg betartják a megállapodásukat.

„Tavaly együtt dolgoztunk egy csapattal, és most is azon munkálkodunk, hogy visszakapjuk a pénzünket, ahogy ezt mindenki tudja” – mondta a csapatfőnök. „Most viszont egy új csapattal működünk együtt, szóval teljesen más a történet. Azért dolgozunk, hogy támogassuk őket, mert azt mutatják, hogy ragaszkodnak a megállapodásunkhoz és komolyan is veszik azt.”

„Azt mondtam Graeme-nek, hogy nyitottak vagyunk a támogatásra, de ha nincs pénz, nincs szerelem…”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!