Biztosan kihagyja az Amerikai Nagydíjat a Marussia - F1VILÁG.HU

Biztosan kihagyja az Amerikai Nagydíjat a Marussia

HIRDETÉS

Biztosan nem áll rajthoz a hétvégi Amerikai Nagydíjon a Marussia Forma-1-es csapata, erősítették meg az alakulat felszámolásával megbízott hivatalnokok.


Biztosan nem áll rajthoz a hétvégi Amerikai Nagydíjon a Marussia Forma-1-es csapata, erősítették meg az alakulat felszámolásával megbízott hivatalnokok.

Hétfőn bízták meg az FRP Advisory LLP nevű vállalatot, hogy felügyelje a Marussia alakulatának anyacégét, a Manor Grand Prix Limitedet – mivel pedig nem áll rendelkezésre megfelelő anyagi forrás, a tanácsadócég szerint a legjobb megoldás az, ha kihagyják az austini hétvégét.

„Mivel a jelenlegi részvényesek nem tudják megteremteni a szükséges forrásokat, a csapat vezetése fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy új befektetőket hozzon az istállóhoz, biztosítva ezzel annak hosszú távú jövőjét” – mondta Geoff Rowley adminisztrátor.

„Ezt azonban nem sikerült megvalósítani a rendelkezésre álló idő alatt. Emiatt pedig nincs más alternatíva, mint felügyelet alá vonni a csapatot.”

Az FRP szerint a Marussia csapata hosszú távon képes lehet folytatni tevékenységét, és elbocsátásokra sem került sor.

„Austin után két fordulója lesz még az idei bajnokságnak Sao Paulóban és Abu Dhabiban, a csapat részvétele pedig ezen a bizonyos adminisztrációs folyamaton múlik, illetve az érdeklődő felekkel való egyeztetéseken.”

„Elbocsátásokra nem került sor, október végéig minden munkavállaló megkapja a teljes fizetését. A továbbiak viszont attól függnek, hogy a vállalat képes lesz-e új befektetőket találni a rendelkezésre álló kevéske idő alatt.”

A mai bejelentés azt jelenti, hogy hétvégén csupán 18 autó áll fel a rajtrácsra Austinban, a Caterham csapatát ugyanis múlt héten vonták hasonló felszámolás.

Utoljára 2005-ben fordult elő, hogy ilyen kevés résztvevője volt egy F1-es futamnak: a Monacói Nagydíjról akkor a BAR csapata maradt távol, mivel szabálytalanságot követett el üzemanyagtankjával.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!