Biztosan kihagyja az Amerikai Nagydíjat a Marussia

Biztosan nem áll rajthoz a hétvégi Amerikai Nagydíjon a Marussia Forma-1-es csapata, erősítették meg az alakulat felszámolásával megbízott hivatalnokok.


Biztosan nem áll rajthoz a hétvégi Amerikai Nagydíjon a Marussia Forma-1-es csapata, erősítették meg az alakulat felszámolásával megbízott hivatalnokok.

Hétfőn bízták meg az FRP Advisory LLP nevű vállalatot, hogy felügyelje a Marussia alakulatának anyacégét, a Manor Grand Prix Limitedet – mivel pedig nem áll rendelkezésre megfelelő anyagi forrás, a tanácsadócég szerint a legjobb megoldás az, ha kihagyják az austini hétvégét.

„Mivel a jelenlegi részvényesek nem tudják megteremteni a szükséges forrásokat, a csapat vezetése fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy új befektetőket hozzon az istállóhoz, biztosítva ezzel annak hosszú távú jövőjét” – mondta Geoff Rowley adminisztrátor.

„Ezt azonban nem sikerült megvalósítani a rendelkezésre álló idő alatt. Emiatt pedig nincs más alternatíva, mint felügyelet alá vonni a csapatot.”

Az FRP szerint a Marussia csapata hosszú távon képes lehet folytatni tevékenységét, és elbocsátásokra sem került sor.

„Austin után két fordulója lesz még az idei bajnokságnak Sao Paulóban és Abu Dhabiban, a csapat részvétele pedig ezen a bizonyos adminisztrációs folyamaton múlik, illetve az érdeklődő felekkel való egyeztetéseken.”

„Elbocsátásokra nem került sor, október végéig minden munkavállaló megkapja a teljes fizetését. A továbbiak viszont attól függnek, hogy a vállalat képes lesz-e új befektetőket találni a rendelkezésre álló kevéske idő alatt.”

A mai bejelentés azt jelenti, hogy hétvégén csupán 18 autó áll fel a rajtrácsra Austinban, a Caterham csapatát ugyanis múlt héten vonták hasonló felszámolás.

Utoljára 2005-ben fordult elő, hogy ilyen kevés résztvevője volt egy F1-es futamnak: a Monacói Nagydíjról akkor a BAR csapata maradt távol, mivel szabálytalanságot követett el üzemanyagtankjával.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS