Biztosított a Williams hosszú távú stabilitása - F1VILÁG.HU

Biztosított a Williams hosszú távú stabilitása

HIRDETÉS

A Williams csapatfőnök-helyettese, Claire Williams elárulta, a tavalyi átszervezéseknek köszönhetően a grove-i gárda hosszú távú stabilitása biztosított a Forma-1-ben.


A Williams csapatfőnök-helyettese, Claire Williams elárulta, a tavalyi átszervezéseknek köszönhetően a grove-i gárda hosszú távú stabilitása biztosított a Forma-1-ben.

A brit istálló kiábrándító idényt teljesített 2013-ban – mindössze öt pontot szerzett –, a pályán kívül azonban eredményes munkát végzett, hiszen jelentős változtatások történtek az istálló felépítésében.

Pat Symonds lett a csapat új technikai igazgatója, Felipe Massa váltotta Pastor Maldonadót, míg a Williams motorpartnere idén már a Merceds lesz – az AUTOSPORT című angol szaklap értesülései szerint utóbbi megállapodás hét évre szól.

„Minden, amit tettünk, azért volt, hogy biztosítsuk a csapat hosszú távú jövőjét – illetve, hogy megalapozzuk a jövőbeli sikereinket” – mondta Claire Williams.

„Komoly stratégiai döntéseket hoztunk, hogy megbizonyosodjunk a fenntarthatóságról, és biztosítsuk a Williams istálló jövőjét. Ahelyett, hogy hirtelen döntéseket hoztunk volna, alaposan átgondoltunk mindent. A Mercedesszel kötött megállapodás például hosszú távra szól.”

„Stabil a versenyzői felállásunk is, amellyel kapcsolatban nagyon izgatottak vagyunk már. És a csapat kulcsemberei is a vezérkarban hosszú távra elkötelezettek. Mérnöki fronton is – Pat irányításával – minden a stabilitásról szól. Elég sokkolóak voltak az eredményeink a közelmúltban, de továbbra is harcolunk.”

„Rengeteg változtatást eszközöltünk a működésünkben azért, hogy biztosítsuk a csapat jövőjét.”

Bár Pastor Maldonado, illetve fő támogatója, a PDVSA a Lotushoz szerződött, Williams kifejtette, a csapat jó anyagi helyzetben van.

„Nem tettük volna meg ezt a PDVSA-val, ha nem lennénk elégedettek az anyagi helyzetünkkel” – mondta Williams, utalva arra, hogy közös megegyezéssel bontották fel szerződésüket a venezuelai olajvállalattal.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!