Bocsánatkéréssel tartozik a Red Bull Gaslynak

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko azt mondja, „bocsánatkéréssel tartoznak” Pierre Gaslynak, amiért egy „hülye hibával” tönkretették a francia versenyző melbourne-i időmérőjét.

Gasly számára kiábrándítóan alakult az Ausztrál Nagydíj kvalifikációja: az ifjú versenyző csak a 17. helyről rajtol vasárnap, miután már a Q1-ben kiesett szombaton.

Az első szakaszban Gasly és csapattársa, Max Verstappen is egyetlen lágygumis gyorskörrel próbált továbbjutni a Q2-be.

Gasly kezdetben Verstappen előtt állt a táblázaton, a holland azonban ugyanazzal a gumigarnitúrával javítani tudott, és mivel a riválisok is gyorsultak, Gasly végül a 17. helyre csúszott vissza.

Helmut Marko elárulta, a Red Bull elszámolta magát abban, hogy mi is lehet a még bejutó köridő, és hogy „mennyit is hozna egy második szett gumi”.

„Egy hülye hiba a stratégáinktól, és ezért a hülye hibáért elnézést kell kérnünk” – mondta a Red Bull tanácsadója a Motorsport.com-nak.

A csapatot irányító Christian Horner már kissé diplomatikusabban fogalmazott.

„Sajnos Gasly második köre az első gumiszettel nem volt gyorsabb, ahogy Maxnek” – magyarázta.

„Az első szettre támaszkodtunk ezzel akartunk továbbjutni – sajnos nem jött össze neki. Utólag már könnyű okosnak lenni, könnyű azt mondani, hogy egy újabb garnitúrára lett volna szükségünk. Nyilván nagyon szoros a küzdelem, és frusztráló ez számára az első időmérőn, de meggyőződésem, hogy erős versenyt fut majd innen holnap.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!