Friss hírek

Botrány: A Forma-1 ura Hitlert méltatta

A Forma-1 mindenható uraként is nevezett Bernie Ecclestone mindig is bárdolatlan stílusáról volt ismert: véleményét bárki előtt, bármilyen körülmények között vállalta tekintet nélkül kijelentéseinek következményeire.

A Forma-1 mindenható uraként is nevezett Bernie Ecclestone mindig is bárdolatlan stílusáról volt ismert: véleményét bárki előtt, bármilyen körülmények között vállalta tekintet nélkül kijelentéseinek következményeire.

Ecclestone a Times-nak adott interjújával azonban a megszokottnál is erőteljesebben megrázta a közvéleményt.

A szigetországban ugyanis óriási botrány tört ki a brit üzletember kijelentései miatt, melyek politikai nézeteit taglalják és a demokrácia intézményrendszere helyett a diktatúrát részesítik előnyben.

Hirdetés
 

“Talán szörnyű ezt kijelenteni, de eltekintve attól, hogy Hitlernek tudomása kellett legyen azokról a dolgokról, amiket tett, melyekről nekem fogalmam sincs, hogy egyáltalán akarta-e vagy sem, rengeteg embert tudott irányítani. Vagy tudta, mi történik és engedte, vagy csak hagyta a dolgokat a maguk medrében folyni.”

Az, hogy a brit Hitlerrel és a nemzetiszocialista eszmékkel hozakodott elő, igen nagy bátorságra vall azok után, hogy az FIA elnöke, Max Mosley pontosan egy évvel ezelőtt okozott hatalmas botrányt pornófelvételeivel, melyeken náci jelmezek voltak láthatók.

Ecclestone kitért a brit aktuálpolitikára is és Hitler mellett Margaret Thatcher, a “Vas Lady” irányító képességeit méltatta. Véleménye szerint “erős vezető egyéniségekre van szükség”, ugyanis az utóbbi időszak vezető politikusai, “Gordon (Brown) és Tony (Blair) csak arra törekednek, hogy mindenkinek egyenlőséget biztosítsanak.”

A brit erőteljesen bírálta hazája és az amerikai külpolitikát is: “Betörünk olyan országokba, melyek kultúrájáról fogalmunk sincs. Az amerikaiak látszólag úgy vélték, hogy Bosznia egy város Miamiban. Afrikában éheznek az emberek. Visszavonulunk és semmit sem vállalunk, azonban belekeveredünk olyan dolgokba, melyekbe nem szabadna.”

Mosley és a miniszterelnökség?

Bernie talán legmeghökkentőbb kijelentése, miszerint régi barátját, Max Mosley-t ajánlja a miniszterelnöki pozícióba: “Max fantasztikus munkát végezne. Nem hiszem, hogy előélete akadályt jelentene.” Célzott ezzel arra, hogy Max édesapja, Oswald Mosley a II. világháború során fasiszta vezető volt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!