Botrányt okozott, elhatárolódik Mazepin cselekedetétől a Haas F1-es csapata - F1VILÁG.HU

Botrányt okozott, elhatárolódik Mazepin cselekedetétől a Haas F1-es csapata

Sajtóközleményt adott ki újonnan szerződtetett versenyzője, Niki Mazepin viselkedése kapcsán a Haas Forma-1-es csapata. A minap az orosz pilóta egy Instagram-videója miatt robbant ki kisebbfajta botrány a közösségi médiában.

Az amerikai istálló múlt héten jelentette be, 2021-ben Nikita Mazepin vezetheti egyik autóját – az orosz versenyző idén a Forma-2-ben versenyzett, a pályán azonban időnként nehezen bírta türtőztetni magát.

Úgy tűnik, Mazepin a pályán kívül is tud botrányosan viselkedni: a fiatal pilóta nemrég Instagram-oldalára töltött fel egy videót, melyen az volt látható, ahogy egy autó anyósüléséről háranyúlva próbálta megfogni egy, az autó hátsó ülésén utazó nő mellét, aki kezével igyekezett ezt megakadályozni, habár szemmel láthatóan kiváló a kapcsolata az orosz pilótával, ezt később saját Instagram-oldalán is megerősítette. A felvételt azóta törölték, a közösségi médiában azonban természetesen gyorsan elkezdett terjedni.

A Haas csapata szerdán közleményben reagált Mazepin viselkedésére.

„A Haas F1-es csapata elhatárolódik Nikita Mazepin viselkedésétől, melyet közösségi oldalán közzétett videójában mutatott” – áll a kommünikében.

„Emellett maga a tény, hogy a videót közzétették a közösségi médiában, ugyancsak undorító a Haas F1-es csapata számára. Az üggyel házon belül foglalkozunk, és további nyilatkozatot egyelőre nem kívánunk tenni azzal kapcsolatban.”

A történtek után Mazepin is elnézést kért közösségi oldalán.

„Elnézést kérek a történtekért, és elnézést kérek a Haas csapatától is. Forma-1-es versenyzőként magasabbra kell tennem a mércét, és tudom, hogy cserbenhagytam magam és másokat. Ígérem, tanulni fogok ebből.”

Múlt hétvégén Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke ismerte el, lesz feladatuk azzal, hogy megneveljék egy kicsit versenyzőjüket, akinek számos kihágása volt a Forma-2-es idény során a versenypályán is.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!