Bottas: A csapatváltás nehezebb, mint gondoltam - F1VILÁG.HU

Bottas: A csapatváltás nehezebb, mint gondoltam

HIRDETÉS

Nagyobb kihívást jelent a csapatváltás Valtteri Bottas számára, mint azt korábban gondolta – ezt ő maga árulta el azok után, hogy a Mercedesszel részt vett az első előszezoni teszten.


Nagyobb kihívást jelent a csapatváltás Valtteri Bottas számára, mint azt korábban gondolta – ezt ő maga árulta el azok után, hogy a Mercedesszel részt vett az első előszezoni teszten.

Bottas a Williamstől érkezett a német istállóhoz azok után, hogy annak világbajnoka, Nico Rosberg a 2016-os szezon után bejelentette visszavonulását.

A finn versenyző elárulta, jól halad a beilleszkedése, de rengeteg munkával jár.

„Természetesen egyre otthonosabban érzem magam, napról napra egyre jobban a része vagyok a csapatnak” – mondta Bottas.

„Jól érzem magam. Reggel besétálok, megreggelizek – teljesen szokványosnak tűnik már, szóval jó érzés. De úgy gondolom, még sok munka vár rám.”

„A csapatváltás egy kicsit talán komolyabb dolog, mint kezdetben gondoltam. De nem olyan dolog, amivel nem lehet megbirkózni.”

„Határozottan lehetséges, és a januári bejelentés óta dolgozom is rajta gőzerővel. Biztos vagyok benne, hogy jövő héten még nagyobbat lépünk előre, és még Melbourne előtt is lesz időm arra, hogy a gyárban mindent kielemezzek a mérnökökkel.”

„Biztos vagyok abban, hogy készen fogunk állni, és már Melbourne előtt teljes értékű tagja leszek a csapatnak.”

Bottas hozzátette, butaság volna, ha nem próbálna meg tanulni csapattársától, a háromszoros világbajnok Lewis Hamiltontól.

Hirdetés

„Hosszú ideje tagja már ennek a csapatnak – pontosan tudja, hogy működik az istálló. Az első etapja után azt mondta, hogy az autó hasonlóan viselkedik, mint a korábbi – nyilván több leszorítóerővel. Úgy vagyok vele, jobb, hogy most csatlakozom egy új csapathoz, mint 1 évvel korábban.”

„Ha az embernek új csapattársa van, mindig lehet valamit tanulni. És Lewisra nagyon odafigyelek majd. Hülye lennék, ha nem tenném. De a csapatnál vannak még rendkívül okos emberek, akiktől szintén rengeteget tanulhatok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!