Bottas: A Ferrari a Mercedes előtt jár

Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel, Ferrari, Barcelona, Testing Day Three
Az előszezon első teszthetén látottak alapján a Ferrari Forma-1-es csapata a Mercedes előtt jár – ezt mondta az istálló finn versenyzője, Valtteri Bottas.

Az olasz istálló Sebastian Vettel és Charles Leclerc révén a leggyorsabb volt az első két tesztnapon Barcelonában, az SF90-es versenygéppel pedig a pilóták rendkívül sokat tudtak körözni a hét folyamán.

Persze a Mercedes sem tétlenkedett, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is rengeteg időt töltött a pályán, habár a köridők bevallottan még nem élveztek prioritást a csapat számára.

Hamilton mindenesetre szerdán azt mondta, a Ferrari „nagyon erősnek tűnik”, nemrég pedig csapattársa, Bottas fogalmazott úgy, szerinte az olaszok előrébb járnak.

„Nagyon erősnek tűnnek” – mondta a finn.

„Nem számít, mennyi üzemanyag van az autójukban, vagy milyen motormódot használnak. Próbáljuk orvosolni ezt, de bárhogy is legyen, nagyon gyorsak. A rövid- és hosszú etapokon egyaránt.”

„Azt gondolom, jelenleg azt érezzük, hogy egy kicsit előrébb járnak, de nyilván lehetetlen részletes kalkulációkat végezni.”

Bottas mindazonáltal világossá tette, a tesztnapok végén az eredmények által mutatott erősorrend nem releváns számukra.

„Nyilván kiolvasunk valamit a köridőkből. Figyeljük őket. De tényleg arra akarunk fókuszálni, hogy a legtöbbet hozzuk ki ebből a kevés tesztből – magunkra és a csomagunkra összpontosítunk.”

„Meggyőződésem, hogy a tesztek között a csapatok még jobban megpróbálják kielemezni, hogy is állunk. De az számít igazán, hogy hol leszünk majd Melbourne-ben, és ez azon múlik, mennyire hatékonyan dolgozunk a teszteken.”

„Ahogy már mondtam, a Ferrari nagyon erősnek tűnik. Efelől nincs kétség.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!