Friss hírek

Bottas a jövőjéről: Az augusztusi szünet egy „megfelelő határidő” lehet

Bár jelenleg a soron következő versenyekre fókuszál, a Mercedes pilótája azt mondja, az augusztusi nyári szünet egy „megfelelő határidő” lehet ahhoz, hogy tisztázódjon Forma-1-es jövője.

A finn pilóta jelenlegi szerződése év végén jár le a Mercedesnél, és egyáltalán nem kizárt, hogy a csapat lecseréli őt a 2022-es évadra. Bottas helyére George Russell pályázik jó eséllyel, aki a tavalyi Szahíri Nagydíjon már versenyezhetett a német istálló színeiben, amikor a koronavírusos Lewis Hamiltont helyettesítette.

Bottas a Monacói Nagydíj szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, bár még nem akar a jövőjével foglalkozni, természetesen jó lenne, ha időben döntés születne.

Hirdetés
 

„Őszintén szólva mindig jobb korábban tisztázni” – mondta a finn versenyző. „Voltak szerződéseim, amiket korán aláírtunk, és olyanok is, amiket túl későn, és amik már-már zavaróak voltak.”

„De, hogy őszinte legyek, még nem igazán gondolkodtam ezen. És ez az őszinte válaszom. Tényleg csak ezekre a versenyekre fókuszálok, és el fog jönni a pillanat, amikor elkezdünk egyeztetni. A jövőm szempontjából igen, az augusztusi szünet egy megfelelő határidő lehet. De hogy őszinte legyek, nem akarok még ezen gondolkodni.”

„Egyszerűen versenyeket akarok nyerni, ez az egyetlen dolog, ami a fejemben jár jelenleg.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!