Bottas a leggyorsabb, jelentős hátrányban a Ferrari - F1VILÁG.HU

Bottas a leggyorsabb, jelentős hátrányban a Ferrari

HIRDETÉS
A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas volt a leggyorsabb a Forma-1-es Japán Nagydíj első szabadedzésén, pénteken.
Valtteri Bottas, Mercedes

A nyitótréninget magyar idő szerint hajnali 3 órától rendezték Szuzukában, és miközben a szombati programot a közelgő tájfun miatt teljes egészében törölték a szervezők, ezúttal még kedvező időjárási körülmények és száraz pálya fogadta a mezőnyt.

A legjobb köridőt Valtteri Bottas futotta meg a Mercedesszel: a finn 1 perc 28,731 másodperces idővel végzett az élen, alig 76 ezredmásodperccel megelőzve csapattársát, Lewis Hamiltont.

A Mercedes egyébként több aerodinamikai újítással érkezett Japánba, melyekkel kapcsolatban Bottas meglehetősen optimistán nyilatkozott még csütörtökön.

Az ezüstnyilak mögött a két Ferrari végzett Sebastian Vettel – Charles Leclerc sorrendben, hátrányuk azonban jelentősnek mondható, 1, illetve 1,2 másodperc Bottashoz képest.

Fotó: Scuderia Ferrari

A sormintát a Red Bull duója folytatta: Max Verstappen 5., Alexander Albon 6. lett, a legjobb 10-ben pedig Carlos Sainz, Sergio Perez, Lance Stroll és Lando Norris végzett még.

Nem remekeltek a nyitótréningen a Renault versenyzői: Nico Hülkenberg 13., Daniel Ricciardo pedig 2,8 másodperces lemaradással csak 14. lett.

A Toro Rossónál Pierre Gasly autóját az első edzésen a 31 esztendős Jamamoto Naoki terelgette, aki a Super Formula sorozatban versenyez, és a Honda támogatását élvezi.

A rutinos pilóta nem vallott szégyent Szuzukában: a 17. legjobb idővel zárt, és alig 1 tizedmásodperccel volt csak lassabb a másik Toro Rossót terelgető Daniil Kvyatnál.

Fotó: Toro Rosso

Az olasz kiscsapat mögött a Williams párosa végzett jócskán lemaradva, Robert Kubica pedig ezúttal is 7 tizedmásodperccel lassabb volt George Russellnél.

Hirdetés

Az utolsó helyen Antonio Giovinazzi végzett, aki mindössze 4 kört tudott megtenni, mivel technikai problémák támadtak autójával.

A Forma-1-es Japán Nagydíj programja magyar idő szerint 7 órakor folytatódik a 2. szabadedzéssel.

Az első szabadedzés végeredménye:

Forrás: Twitter / F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!