Bottas a leggyorsabb lett, majd nekiment Grosjeannak - F1VILÁG.HU

Bottas a leggyorsabb lett, majd nekiment Grosjeannak

HIRDETÉS
A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas volt a leggyorsabb a Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíj második szabadedzésén is, igaz, a finn később előcsalogatta a piros zászlókat azzal, hogy összeütközött Romain Grosjeannal. A 2. helyen Lewis Hamilton, a 3. pozícióban Charles Leclerc zárt.
Valtteri Bottas Mercedes

A Forma-1 csapatai már a lemenő nap sugaraiban rótták a köröket a Yas Marina versenypályán, a változó körülmények azonban nem fogtak ki a Mercedesen: az ezüstnyilak ezúttal is az élen zártak.

A leggyorsabb az első tréninghez hasonlóan Valtteri Bottas lett: a finn 1 perc 36,256 másodperces köridővel zárt az élen, 3 tizedmásodperccel megelőzve csapattársát, Lewis Hamiltont. Bottas ezen a hétvégén egy vadonatúj Mercedes-motort használ, igaz, emiatt a vasárnapi futamot csak a mezőny végéről kezdi meg.

A két Mercedest a Ferrarik követték: Charles Leclerc közel 4 tizeddel volt lassabb Bottasnál, míg Sebastian Vettel hátránya egészen pontosan 435 ezredmásodperc lett a negyedik helyen.

A második szabadedzésen természetesen a csapatok főképp a versenytempóval foglalatoskodtak: első blikkre úgy tűnik, ebben a tekintetben is lemaradásban van a Ferrari a Mercedeshez képest, bár a kemény keverékű gumikkal valamivel versenyképesebbek voltak az olaszok, mint a lágyakon.

A sormintát a két Red Bull folytatta Max Verstappen – Alexander Albon sorrendben, a top 10-ben pedig Romain Grosjean (Haas), Daniil Kvyat (Toro Rosso) és Pierre Gasly (Toro Rosso) zárt.

A McLarenek ezúttal csak a középmezőnyben zártak másfél másodperces lemaradással: Carlos Sainz 11., Lando Norris 12. lett, őket Lance Stroll (Racing Point), Kevin Magnussen (Haas) és Nico Hülkenberg (Renault) követte.

Fotó: McLaren

Meglehetősen gyengén szerepeltek az Alfa Romeók: Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi bő 2 másodperces lemaradással csak a 17. és 18. helyeken zártak, megelőzve a két Williamst.

A másfélórás tréning egyetlen piros zászlós időszakát Valtteri Bottas és Romain Grosjean ütközése idézte elő.

A Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíj programja szombaton 11 órától folytatódik a 3. szabadedzéssel, míg az időmérőt 14 órától rendezik.

A második szabadedzés végeredménye:

Forrás: Twitter / F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!