Friss hírek

Bottas a Mercedes stratégiáját kritizálja

Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője csalódott, amiért nem sikerült jobb eredményt elérnie és megelőznie Max Verstappent az F1-es Bahreini Nagydíjon – szerinte ez a csapat stratégiáján is múlt.

Hiába ígérte a Mercedes Bottasnak, hogy a második kiállását kihúzzák, így sokáig kint maradnak majd, néhány körrel később behívták őt a bokszba: ekkor ráadásul a jobb első kerékkel problémák akadtak, így a finn pilóta 10 másodpercet töltött a garázs előtt. 

Bottas elmondta, a stratégia nem volt annyira agresszív, mint amennyire ő várta volna, emiatt csalódott a csapat döntése miatt. 

Hirdetés
 

Természetesen csalódott vagyok. Jó dolog, hogy csapatként erős pontokat szereztünk, de ami engem illet, úgy érzem, hogy stratégia szempontjából védekező taktikát követtünk, ahelyett, hogy támadtunk volna – ez meglep és nem igazán normális.”

„Nem ideális, aztán volt egy lassú kiállásom, ami minden lehetőséget elvett. A tempó jó volt, de csalódott vagyok.”

A finn pilóta hozzátette, szerinte egy elszalasztott lehetőség volt a mai, mert ő jobb eredményt is elérhetett volna, ha más taktikát választanak. 

„Két különböző gumiválasztást alkalmaztunk, játszhattunk volna a stratégiával, úgy érzem, hogy többet is elérhettem volna ma” – mondta. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!