Bottas a piros zászló ellenére tarthatta meg köridejét - F1VILÁG.HU

Bottas a piros zászló ellenére tarthatta meg köridejét

HIRDETÉS
Valtteri Bottas, a Mercedes F1-es pilótája piros zászlós jelzés alatt fejezte be gyorskörét az Olasz Nagydíj időmérő edzésén, mégis megtarthatta idejét és 3. helyét.
Italy, Italian Grand Prix 2019, Monza,  Valtteri Bottas, Mercedes, wet tyre, rain

Kimi Räikkönen, az Alfa Romeo versenyzője a Q3-ban falnak csapódott, és összetörte az Alfa Romeót, ami miatt piros zászlóval meg kellett szakítani az időmérőt. Bottas elközben éppen gyorskört futott, és ugyan a pályán már megjelent a piros jelzés, a finn mégis megtarthatta befejezett körének idejét. 

A finn pilóta a pályán is látta a piros zászlót, kormányán is jött a jelzés számára, illetve csapata is közölte vele a rádión, hogy sajnos nem sikerült köridőt teljesítenie. 

Bottasnak ez volt az első próbálkozása, így ha nem tekintik érvényesnek köridejét, akkor a 9. helyről kezdte volna meg a futamot – a második próbálkozása a kvalifikáció végén lett volna, ami azonban káoszba fulladt. 

A Mercedes versenyzője maga is azt hitte, hogy nincs érvényes gyorsköre, és el is vette a gázt, amikor észrevette, hogy előbb sárga, majd piros zászló lépett érvénybe. 

„A sárga zászló miatt levettem a gázról a lábam. Az volt az érzésem, hogy most a pole-t veszítettem el” – mondta. 

A pole-t nem szerezte meg Bottas, azonban a 3. helyre elegendő időeredményét megtarthatta egy egészen érdekes magyarázat miatt. 

A piros zászló hivatalos érvénybe lépése ugyanis az az időpont, amikor az FIA hivatalos kommunikációs rendszerében megjelenik az „edzés megszakítva” jelzés. Ez pedig csak azután került oda, miután Bottas áthaladt a célvonalon, a pályán hiába lengették a zászlót.  

A Mercedes pilótája így a 3. helyről kezdheti majd meg a vasánapi Olasz Nagydíjat Charles Leclerc, valamint Lewis Hamilton mögött. 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!