Orosz Nagydíj

Bottas a piros zászló ellenére tarthatta meg köridejét

Italy, Italian Grand Prix 2019, Monza,  Valtteri Bottas, Mercedes, wet tyre, rain
Fotó: Italian Grand Prix
Valtteri Bottas, a Mercedes F1-es pilótája piros zászlós jelzés alatt fejezte be gyorskörét az Olasz Nagydíj időmérő edzésén, mégis megtarthatta idejét és 3. helyét.

Kimi Räikkönen, az Alfa Romeo versenyzője a Q3-ban falnak csapódott, és összetörte az Alfa Romeót, ami miatt piros zászlóval meg kellett szakítani az időmérőt. Bottas elközben éppen gyorskört futott, és ugyan a pályán már megjelent a piros jelzés, a finn mégis megtarthatta befejezett körének idejét. 

A finn pilóta a pályán is látta a piros zászlót, kormányán is jött a jelzés számára, illetve csapata is közölte vele a rádión, hogy sajnos nem sikerült köridőt teljesítenie. 

Bottasnak ez volt az első próbálkozása, így ha nem tekintik érvényesnek köridejét, akkor a 9. helyről kezdte volna meg a futamot – a második próbálkozása a kvalifikáció végén lett volna, ami azonban káoszba fulladt. 

A Mercedes versenyzője maga is azt hitte, hogy nincs érvényes gyorsköre, és el is vette a gázt, amikor észrevette, hogy előbb sárga, majd piros zászló lépett érvénybe. 

„A sárga zászló miatt levettem a gázról a lábam. Az volt az érzésem, hogy most a pole-t veszítettem el” – mondta. 

A pole-t nem szerezte meg Bottas, azonban a 3. helyre elegendő időeredményét megtarthatta egy egészen érdekes magyarázat miatt. 

A piros zászló hivatalos érvénybe lépése ugyanis az az időpont, amikor az FIA hivatalos kommunikációs rendszerében megjelenik az „edzés megszakítva” jelzés. Ez pedig csak azután került oda, miután Bottas áthaladt a célvonalon, a pályán hiába lengették a zászlót.  

A Mercedes pilótája így a 3. helyről kezdheti majd meg a vasánapi Olasz Nagydíjat Charles Leclerc, valamint Lewis Hamilton mögött. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS