A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Bottas: A rajtnál lesz a legnagyobb esélyem!

Mindössze 59 ezredmásodperccel maradt le a rajtelsőségről Spanyolországban a Mercedes Forma-1-es csapatának finn versenyzője, Valtteri Bottas. A rutinos pilótát ezúttal is csapattársa, Lewis Hamilton győzte le, ám azt mondja, megpróbálja már a rajtnál legyűrni az angolt.

A Mercedes versenyzője elárulta, „dühítő” számára az, hogy éppen csak lemaradt az első rajtkockáról, ugyanakkor a Spanyol Nagydíj vasárnapi futamán természetesen mindent megtesz majd a győzelemért.

„Tudtam, hogy szoros lesz, mint mindig” – mondta Bottas a kvalifikáció után.

„Azt hiszem, a Q3-ban az első köre igazán jó és tiszta volt, főleg a 3. szektorban. Én egész nap küszködtem egy kicsit az utolsó szektorban. Egyre inkább javult a helyzet, de még így sem volt egészen jó.”

„Szorosabb volt, de természetesen dühítő. Viszont Lewis remek munkát végzett, csapatként pedig újra kibéreltük az első sort.”

Mivel a katalán ringen nem sok előzési lehetőség kínálkozik, Bottas szerint a rajtnál lesz a legjobb esélye arra, hogy megfogja Hamiltont.

„Szerintem a rajt lesz a legjobb lehetőség számomra” – mondta a Mercedes-pilóta.

„Pénteken láttam, hogy a hosszú etapjaim versenyképesek voltak, szóval megvan a tempóm. Viszont a start lesz a legjobb esély számomra.”

Arra a kérdésre, hogy a célja lesz-e, hogy elsőként forduljon el az 1-es kanyarban, Bottas így felelt: „Igen, megpróbálok elsőként odaérni, higgyetek nekem!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!