Bottas: A Toro Rosso nem jelent valódi veszélyt

Valtteri Bottas a negyedik rajtkockából kezdheti meg a holnapi versenyt Barcelonában – a finn pilóta szerint a fejlesztések jó irányba terelték a Williamst.


Valtteri Bottas a negyedik rajtkockából kezdheti meg a holnapi versenyt Barcelonában – a finn pilóta szerint a fejlesztések jó irányba terelték a Williamst.

Bottas mögött a két Toro Rosso szerezte meg az ötödik, illetve hatodik pozíciót, ami nagy sikert jelent a kiscsapat számára. A finn pilóta azonban – ugyan nem szeretné lebecsülni ellenfeleit – nem gondolja úgy, hogy valódi vetélytársat jelentenek majd a futamon.

„Nem abból indulok ki, hogy a Toro Rossók valódi veszélyt jelentenek majd a versenyen. Úgy gondoljuk, hogy versenytempó szempontjából fölényben vagyunk. Úgy tűnik, javult a tempójuk, de ez nem lesz elég ahhoz, hogy legyőzzenek minket.”

„Nem szabad lebecsülni az ellenfeleket, de a pénteki adataink azt mutatják, hogy biztos a helyünk.”

A Williams pilótája elmondta, a többi csapathoz hasonlóan természetesen ők is fejlesztésekkel érkeztek Barcelonába, és eddig úgy tűnik, hogy sikerült előrelépéseket tenniük.

Bottas szerint a Ferrarival lesznek versenyben a holnapi Spanyol Nagydíj futamán, és mindent megtesznek majd azért, hogy Räikkönent – aki csupán a hetedik pozícióból rajtol majd – maguk mögött tartsák.

„Van egy csomó kis fejlesztésünk, amelyek a jó irányba mozdítanak minket. Tudjuk azonban, hogy a Ferrari versenytempó szempontjából erősebb. Szóval a stratégiából kell valamit kihoznunk. Itt, Barcelonában az előzés különösen nehéz, így az egyik Ferrarit magunk mögött kell tartanunk.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!