Friss hírek

Bottas: A versenytempónk is erős lesz

Fotó: Pirelli

A Mercedes szempontjából tökéletes eredmény született az F1-es Spanyol Nagydíj időmérőjén, és ezt szeretnék megtartani a versenyen is – Valtteri Bottas célja, hogy vasárnap minél több pontot gyűjtsön és a világbajnoki tabellán felzárkózzon a Ferrarikra.

Bottas és a pole-t megszerző Lewis Hamilton között mindössze 4 századmásodperc volt a különbség, ám a finn pilóta elmondta, összességében elégedett volt a gyorskörével, bár bizonyos helyeken biztosan tudott volna még javítani.

„A Q3-ban az utolsó köröm rendben volt, nem hibáztam, vagy ilyesmi, de mindig össze lehet rakni a kört jobban, hogy találj még néhány századot. Borzasztóan szoros volt egész hétvégén. Lewisnak jól sikerült az időmérője, és a csapat számára ez egy tökéletes eredmény a holnapra nézve, szóval remélhetőleg így folytatjuk majd.”

Bottas jelenleg a bajnoki tabella 4. helyét foglalja el – a finnek nem titkolt célja, hogy faragjon hátrányából a Ferrarikhoz képest: jelenleg Räikkönentől 8 ponttal, Vetteltől pedig 26 ponttal marad el.

„Jó futamban bízom, és pontok tekintetében van egy kis dolgom, fel kell zárkóznom. Mindent megteszek, ami tőlem telik. Most nagyon jól érzem magam az autóban, és azt hiszem, versenytempó tekintetében erősek leszünk, szóval remélhetőleg jó eredményt érünk majd el.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek