Friss hírek

Bottas a visszavonuláson is gondolkodott Hamilton csapattársaként

Öt szezont töltött el a Mercedes Forma-1-es csapatánál Valtteri Bottas, ez idő alatt 10 futamgyőzelmet szerzett, és öt konstruktőri bajnoki címhez járult hozzá. A finn az idei évre csapatot váltott, az Alfa Romeót erősíti, nemrég pedig elárulta, a visszavonulás gondolata is megfogalmazódott benne Lewis Hamilton csapattársaként.

Bottas ugyanis egyszer sem tudta legyőzni egy idényen belül a hétszeres világbajnokot, emiatt pedig saját F1-es jövőjét is megkérdőjelezte. Most, az Alfa Romeo csapatánál viszont újult erővel vetette bele a munkába, és a bajnokság első harmada alapján nagyon élvezi az új kihívásokat.

„Olyan ez, mint egy új éra, határozottan egy új fejezet, és rengeteg energiát érzek” – mondta a finn versenyző. „Pár éve talán még azon is gondolkodtam, hogy meddig akarom folytatni az F1-ben, most viszont úgy vagyok vele, még sok év áll előttem, és élvezem is.”

Hirdetés
 

„A csapat nagyon szívélyesen üdvözölt, nagyon jó ezekkel az emberekkel együtt dolgozni. Bár még csak néhány versenyen vagyunk túl, olyan, mintha már jó régóta itt lennénk, szóval remek szinten van a csapatmunka.”

Bottas ráadásul a csapat vezérpilótája, és saját elmondása szerint nagyon szívesen ad tanácsot újonc csapattársának, Guanyu Zhou-nak.

„Ez egy új szituáció számomra, soha nem volt fiatalabb, vagy kevésbé tapasztalt csapattársam korábban. Szóval új a dolog, de ő egy remek srác, szokott tanácsokat kérni, én pedig elég könnyen tudok segíteni neki. Egyszerűen szeretném annyi információval ellátni őt, amennyivel csak tudom. Beszélgetünk a beállításokról, a vezetésről – nagyon nyitottan állunk hozzá. Ő pedig szívesen tanul.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!