Bottas: Akik baleseteztek, csak magukat okolhatják! - F1VILÁG.HU

Bottas: Akik baleseteztek, csak magukat okolhatják!

HIRDETÉS
A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas szerint a Toszkán Nagydíjon nagy rajtbalesetbe keveredő versenyzők csak magukat hibáztathatják, neki ugyanis joga van ahhoz, hogy a célvonalig ne lépjen rá a gázra. A finn végül második lett Lewis Hamilton mögött, természetesen csalódott az eredmény miatt.
2020 Tuscan Grand Prix, Friday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes

Pedig a verseny mondhatni álomszerűen indult a Mercedes-pilóta számára, hiszen lerajtolta csapattársát, és még az első biztonsági autós szakasz után is megőrizte a vezetést.

Később azonban Hamilton meg tudta előzni őt a második állórajtnál, Bottasnak pedig később nem volt esélye támadni a címvédőt.

„A dolgok nem kedveztek ma nekem” – mondta a finn.

„Pedig olyan tökéletesen indult azzal az első rajttal, és az első biztonsági autós újraindítás is rendben ment részemről, de után nem az én napom volt.”

„A tempó rendben volt néhány gumiproblémától eltekintve a közepes keverékű abroncsokon.”

Bár csalódott, Bottas azt mondja, bőven vannak pozitívumai a hétvégének.

„A tempóm egész hétvégén jó volt, ez természetesen pozitívum. Csak az kell, hogy néha nekem kedvezzenek a dolgok.”

Fotó: Pirelli

Bottast természetesen megkérdezték arról is, mi a véleménye az első újraindításnál történt balesetről, amikor is még ő diktálta a tempót az élen.

„A kontrollvonaltól engedélyezett a verseny, ez már jó ideje így van szerintem” – mondta.

Hirdetés

„Csupán az idei évre úgy döntöttek, hogy a biztonsági autón nagyon későn kapcsolják le a fényeket, szóval nagyon későn tudod csak kialakítani a különbségeket.”

„Természetesen amikor az ember az élen van, próbálja maximalizálni az esélyeit. Én nem vagyok egyáltalán felelős ezért. Mindenki úgy nézi a dolgokat, ahogy akarja…”

„Én következetes tempót autóztam egészen addig, amíg rá nem léptem a gázra. Igen, sokáig kihúztam, de a célvonaltól kezdődik újra a verseny, nem pedig előtte.”

„Szóval azok a srácok, akik emiatt baleseteztek, nézzenek tükörbe, nincs értelme nyafogni.”

Bottas szerint tudatos döntés az, hogy későn jelzik a versenyzőknek az újraindítást, hogy a hátul érkezők nagyobb eséllyel támadhassanak.

„Szerintem az FIA vagy a FOM – nem tudom, ki dönt a biztonsági autóval kapcsolatban – próbálja jobbá tenni a show-t azzal, hogy későn kapcsolják le a fényeket, így nem lehet olyan korán felkészülni, egy kanyar marad a célegyenes előtt. Talán ideje elgondolkodni azon, hogy ez rendben van-e így, és hogy biztonságos-e.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!