Bottas az Audi versenyzője akar lenni 2026-tól - F1VILÁG.HU

Bottas az Audi versenyzője akar lenni 2026-tól

HIRDETÉS
Szeretne az Audi versenyzője lenni 2026-tól Valtteri Bottas, a német gyártó vezetőségével ezért még az idei év első negyedévében egyeztetésekbe kezd majd.
Valtteri Bottas (FIN) Alfa Romeo F1 Team C43.
Formula 1 World Championship, Rd 5, Miami Grand Prix, Saturday 6th May 2023. Miami International Autodrome, Miami, Florida, USA.

A rutinos finn versenyző idén is a Sauber versenyzője lesz majd, mely istálló 2026-tól gyári csapata lesz majd az Audinak. A német vállalat természetesen még nem hozott döntést arról, hogy milyen versenyzőkkel szeretne szerepelni az F1-ben két év múlva, Bottas azonban természetesen jó eséllyel pályázik az egyik ülésre. A 34 esztendős versenyző eddig 10 győzelmet szerzett a száguldó cirkuszban, mindegyiket a Mercedesszel, és összesen 67 alkalommal állt dobogóra. 

A hinwili istállónál az idei lesz a harmadik szezonja, sok babér azonban nem termett számára, a pódiumra pedig eddig nem volt esélye. Bottas azt reméli, az Audival újra lehetősége lenne arra, hogy az élen harcoljon.

„Az F1 az első számú dolog számomra. Továbbra is ki vagyok éhezve arra, hogy visszatérjek a dobogóra. Az Audi projektje lehet a következő lehetőség” — ismerte el a rutinos finn, majd elismerte, egyelőre nem voltak egyeztetései az Audi menedzsmentjével, ám szeretné, ha ezekre a 2024-es év első felében sor kerülne.

„Amennyire én tudom, az idei év elején hoznak döntéseket a következő évekre vonatkozóan. Szóval még nem. Lesznek egyeztetéseink az idei év első negyedévében.”

Ha viszont az Audival nem sikerül dűlőre jutni, Bottas más csapatokkal is tárgyalóasztalhoz ül, szeretne ugyanis még évekig a Forma-1-ben versenyezni.

„Természetesen. Én egyszerűen csak teljesen őszinte vagyok. Az, hogy tagja legyek az Audinak, az első számú prioritás számomra. De ha valamiért nem így lesz, akkor abszolút tárgyalnék más csapatokkal. itt akarok lenni, mert úgy érzem, befejezetlen ügyem van még a sportban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!