Bottas az élen, Albon nagyot bukott a harmadik edzésen - F1VILÁG.HU

Bottas az élen, Albon nagyot bukott a harmadik edzésen

HIRDETÉS
Valtteri Bottas volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj utolsó szabadedzésén. A harmadik tréning Alex Albon balesete miatt piros zászlóval ért véget.
Fotó: Mercedes

A pénteki szabadedzések alapján kiélezett küzdelemre lehetett számítani a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati napján, és bár az utolsó szabadedzésen is maradtak még megválaszolatlan kérdések, úgy tűnik, az időmérő edzés is a Mercedes és a Ferrari küzdelméről szól majd.

A legjobb köridőt Valtteri Bottas futotta meg az utolsó gyakorláson: a finn 1 perc 32,830 másodperces idővel zárt az élen, előnye közel 4 tized lett a ferraris Sebastian Vettellel szemben.

A 3. pozícióban a másik Ferrarival Charles Leclerc zárt, míg a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton csak 4. lett, közel 9 tizedes lemaradással.

Fotó: Scuderia Ferrari

Mivel Alexander Albon a gyakorlás utolsó perceiben csúnyán összetörte autóját, a versenyzők egy része nem tudott időmérő-szimulációt futni, így az erőviszonyokkal kapcsolatban is árnyaltabb képet kaptunk.

Albon a pálya utolsó kanyarjában veszítette el uralmát Toro Rossója felett, és csapódott nagy erővel a gumifalnak. Ő szerencsére nem sérült meg, autója azonban csúnyán összetört, és kérdés, hogy csapatának sikerül-e újjáépítenie azt a két óra múlva kezdődő időmérő edzésre.

Forrás: Twitter/F1

Az 5. helyen Nico Hülkenberg zárt a Renault-val, őt Kimi Räikkönen követte a 6. pozícióban.

A Red Bullok viszont nem remekeltek: Max Verstrappen mindössze a 7. legjobb időt futotta, Pierre Gasly pedig csak a 15. lett.

A McLarenek a középmezőnyben zárták az egyórás edzést: Carlos Sainz 8., Lando Norris 11. lett.

A sort ezúttal is a Williams versenyzői zárták, ezúttal azonban már sikerült egy kicsit közelebb kerülniük az előttük álló csapatokhoz. George Russell mindössze bő 1 tizeddel volt lassabb, mint az előtte végző Kevin Magnussen (Haas).

Hirdetés

A Forma-1-es Kínai Nagydíj időmérő edzését magyar idő szerint 8 órától tartják.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

Forrás: Formula 1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!