Bottas az élen az időmérő előtt, veszélyes a Racing Point! - F1VILÁG.HU

Bottas az élen az időmérő előtt, veszélyes a Racing Point!

HIRDETÉS
A Mercedes világbajnoki éllovasa, Valtteri Bottas volt a leggyorsabb a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati, utolsó szabadedzésén. A finn mindössze 42 ezredmásodperccel utasította maga mögé csapattársát, a címvédő Lewis Hamiltont. A 3. helyen Sergio Perez végzet a Racing Point autójával.
HUNGARORING, HUNGARY - JULY 17: Valtteri Bottas, Mercedes F1 W11 EQ Performance during the Hungarian GP at Hungaroring on Friday July 17, 2020 in Budapest, Hungary. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

Lógott az eső lába a 35. Magyar Nagydíj utolsó, egyórás gyakorlása során, az égiek azonban ezúttal megkegyelmeztek a Forma-1 mezőnyének, így a versenyzők száraz pályán készülhettek a délutáni időmérő edzésre.

Persze volt mit bepótolni tegnapról is, péntek délután ugyanis eső áztatta a Hungaroringet, és több versenyző – köztük a címvédő Lewis Hamilton – nem is körözött a vizes pályán.

A leggyorsabb a szombati szabadedzésen végül a világbajnoki pontversenyt vezető Valtteri Bottas lett. A finn 1 perc 15,437 másodperces idővel végzett az élen, megelőzve csapattársát, Lewis Hamiltont.

Ezúttal is pazar formában köröztek a Racing Point autói: sergio Perez a 3. leggyorsabb volt, míg csapattársa, Lance Stroll az 5. időt autózta. Talán némi reménysugár a Ferrarinak, hogy Charles Leclerc Bottastól 3 tizeddel lemaradva a 4. helyen zárt.

A monacói csapattársa, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel 8. lett.

Nem remekeltek a Red Bullok sem: Max Verstappen 6 tizedes lemaradással 6. lett, Alex Albon pedig csupán a középmezőnyben zárt: 1,1 másodperces hátránnyal a 12. idővel zárt.

A McLaren sem villogott túlzottan, a vb-pontverseny 3. helyezettje, Lando Norris a 7. pozícióban végzett, Carlos Sainz pedig a 11. helyen hangolt a délutáni kvalifikációra.

A Magyar Nagydíj programja 15 órakor folytatódik majd az időmérő edzéssel.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

Hirdetés

Forrás: F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!