Bottas az élen, Hülkenberg 4. a silverstone-i nyitóedzésen! - F1VILÁG.HU

Bottas az élen, Hülkenberg 4. a silverstone-i nyitóedzésen!

HIRDETÉS
A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas volt a leggyorsabb a Forma-1 70. évfordulós Nagydíjának első szabadedzésén, Silverstone-ban. A finn mögött Lewis Hamilton zárt a 2. helyen. A Mercedes előnye továbbra is óriási a riválisokhoz képest.
2020 British Grand Prix,Saturday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén ismét Silverstone-ban vendégszerepel, ahol egy ünnepi, 70. évfordulós versenyt tartanak majd.

Az egyetlen lényegi változás az előző versenyhétvégéhez képest, hogy a csapatok eggyel lágyabb gumikeverékeket használhatnak: a C2-es, C3-as és C4-es abroncsok állnak rendelkezésre.

Az első másfélórás gyakorlás papírforma eredményt hozott: a Mercedes végzett az élen, ám Valtteri Bottas bő 1 tizedmásodperccel gyorsabb volt a múlt vasárnapi győztesnél, Lewis Hamiltonnál.

Max Verstappen végzett a 3. helyen a Red Bull-lal, ő azonban már bő 7 tizedes hátrányt szenvedett el.

Miután Sergio Perez koronavírus tesztje ismételten pozitív eredményt hozott, a mexikói ezen a hétvégén sem ülhet autóba: helyét most is Nico Hülkenberg veszi át, a német pedig pazar formában kezdte a 70. évforduló Nagydíját, hiszen a 4. legjobb idővel zárta az első edzést.

Fotó: Racing Point

Hülkenberget Charles Leclerc követte a Ferrarival: a monacói 9 tizeddel maradt el Bottas legjobbjától. A 6. helyen Alex Albon, a 7. pozícióban Sebastian Vettel zárt.

A legjobb 10-ben Lance Stroll, illetve Daniil Kvyat és Esteban Ocon zárt még.

Nem remekeltek ezúttal a McLarenek: Lando Norris csak 12. lett, Carlos Sainz pedig közel 2 másodperces hátránnyal a 14. pozícióban zárt. Daniel Ricciardo sem villogott a Renault-val: az ausztrált még a két Williams is megelőzte, csak a 17. legjobb időt autózta.

Az Alfa Romeónál Antonio Giovinazzi autóját Robert Kubica terelgette a nyitóedzésen. A lengyel versenyző Kimi Räikkönen mögött 19. lett. A sort Kevin Magnussen zárta a Haas autójával.

Hirdetés

A 70. évforduló Nagydíjának programja 16 órakor folytatódik a második szabadedzéssel.

Az első szabadedzés végeredménye:

Forrás: Formula 1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Bottas az élen, Hülkenberg 4. a silverstone-i nyitóedzésen!
Az F1-es Kínai Nagydíj sprintfutamának rajtrácsa
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon
Sainz már most tudja, min akar változtatni az autón az időmérőre
Ötszörös pénzt fizet a fogadóiroda Norris sprintgyőzelmére! (x)

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!