Bottas az élen, Leclerc autót tört, Verstappen alig körözött - F1VILÁG.HU

Bottas az élen, Leclerc autót tört, Verstappen alig körözött

HIRDETÉS
A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas volt a leggyorsabb a Forma-1-es Emilia-Romagna Nagydíj második szabadedzésén is. A finn 1 századmásodperccel volt csak gyorsabb Lewis Hamiltonnál, a 3. helyen meglepetésre Pierre Gasly zárt. Max Verstappen műszaki hiba miatt csak 5 körig jutott Imolában.
2021 Emilia Romagna Grand Prix, Friday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes

Az első gyakorláshoz hasonlóan az Emilia-Romagna Nagydíj második edzését is hűvös időben, de száraz pályán tartották meg. Ahogy délelőtt, úgy délután is a Mercedes diktálta a tempót.

Valtteri Bottas 1 perc 15,551 másodperces idővel végzett az élen, mindössze 1 századmásodperccel megelőzve a világbajnoki címvédő Lewis Hamiltont. Az eredményekből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, hiszen beszédes, hogy Pierre Gasly az AlphaTaurival mindössze 78 ezredmásodperccel volt lassabb az élen végző Bottasnál. A finn egyébként a közepes keverékű gumikkal futotta legjobbját, míg a mögötte végzők a lágy abroncsokkal.

A Ferrari számára vegyesen alakult a délutáni gyakorlás: Carlos Sainz és Charles Leclerc ugyan a 4. és 5. helyeken zártak, ám utóbbi versenyző néhány perccel a leintés előtt összetörte Ferrariját a kettes számú Rivazzában. A baleset miatt az utolsó percekben piros zászlóval meg is kellett szakítani a körözést.

A Ferrarik mögött Sergio Perez zárt a 6. helyen, őt Yuki Tsunoda követte a másik AlphaTaurival. A McLaren továbbra is visszafogott szereplést mutatott: Lando Norris a 8., Daniel Ricciardo pedig csak a 18. helyen zárt. A top 10-ben Antonio Giovinazzi a 9., Lance Stroll pedig a 10. helyen zárt.

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel ezúttal sem remekelt: másfél másodperces lemaradással csak 15. lett. Az Alpine pilótái sem tudtak a top 10-be kerülni, Esteban Ocon 11., Fernando Alonso 13. lett.

A Red Bull nem lehet elégedett, Max Verstappen ugyanis műszaki hiba miatt rengeteg pályaidőt veszített. Úgy tudjuk, a holland autójában a főtengellyel akadtak problémák.

Az utolsó pozíciókban Mick Schumacher és Nikita Mazepin zártak.

A második szabadedzés végeredménye:

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!