Bottas az élen, Räikkönen a falban a 6. tesztnapon - F1VILÁG.HU

Bottas az élen, Räikkönen a falban a 6. tesztnapon

HIRDETÉS

Valtteri Bottas volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok idei hatodik tesztnapján. Felipe Massa lett a második, Kimi Räikkönen a harmadik. A finn délután falnak csapta autóját.


Valtteri Bottas volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok idei hatodik tesztnapján. Felipe Massa lett a második, Kimi Räikkönen a harmadik. A finn délután falnak csapta autóját.

Bottas a szerdai tesztnap délelőttjén futotta meg legjobb idejét: a finn versenyző a Pirelli szuperlágy abroncsain futott 1 perc 19,310 másodperces köridőt, ez pedig elég volt ahhoz, hogy a Mercedesszel az élen zárja az idei hatodik tesztnapot.

Pedig délután nem is körözött a W08-as modellel, annak volánját ugyanis csapattársa, Lewis Hamilton vette át, aki a lágy abroncsokkal 1 perc 20,782 másodperces időt ért el – így végül csak 6. lett a mai tesztnapon.

1

A két Mercedes-pilóta összesen 149 kört tett meg a német istálló új versenyautójával.

Bottas mögött a második helyen Felipe Massa végzett a Williamsszel, aki szintén délelőtt futotta meg legjobbját. A brazil a Pirelli ultralágy keverékeit használta leggyorsabb körében, és 110 ezredmásodperccel volt lassabb Bottasnál.

Massát délután Lance Stroll váltotta, aki 59 kör megtétele után az 5. helyen fejezte be a napot.

A Ferrarinak nem volt sima napja szerdán: Kimi Räikkönen ugyan a 3. legjobb időt érte el, ám délelőtt 2 órán át a garázsban várakozott, az olasz istálló munkatársai ugyanis a folyadékrendszert ellenőrizték az SF70H kódjelű versenyautón.

A finn ráadásul 16 óra után nem sokkal a barcelonai pálya 3-as kanyarjában nagy tempónál kicsúszott a pályáról és a gumifalnak ütközött.

Räikkönen szerencsére nem sérült meg a balesetben, autója azonban összetört – az első szárny és a felfüggesztés sérült –, így a Ferrari a tervezettnél korábban befejezte a munkát mára.

Nem sokkal a tesztnap leintése előtt újabb piros zászló szakította meg a körözést: Max Verstappen autója állt meg a 12-es kanyarban, nem sokkal azt követően, hogy teljesítette 100. körét a katalán ringen.

A holland eredményes napot zárt, 102 megtett körrel és a 4. legjobb idővel zárt szerdán, habár autójában a nap folyamán ki kellett cserélni a Renault-motort.

A Renault gyári csapatának színeiben ma Nico Hülkenberg és Jolyon Palmer is rótta a köröket: a két versenyző összesen 90 kört tett meg Barcelonában, és a 7., valamint a 14. helyeken zárták a gyakorlást.

Fernando Alonso csak 12. lett a McLarennel, és mindössze 46 kört tett meg az MCL32-es kódjelű, Honda-motoros versenygéppel. Előtte végzett Sergio Pérez, Carlos Sainz, Romain Grosjean, valamint Pascal Wehrlein is.

3

Wehrlein egyébként délelőtt rótta a köröket a Sauberrel, és 59-szer ment körbe a versenypályán. Délutánra átadta a volánt Marcus Ericssonnak, aki alatt percekkel a tesztnap vége előtt megállt a svájci istálló autója.

A teszt holnap tovább folytatódik majd Barcelonában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!