Bottas az élen, Räikkönen autója kigyulladt a második edzésen - F1VILÁG.HU

Bottas az élen, Räikkönen autója kigyulladt a második edzésen

HIRDETÉS
Valtteri Bottas végzett az élen a Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíj pénteki második szabadedzésén. A 2. helyen a kényszerpihenője után visszatérő Lewis Hamilton zárt. A Mercedesek mögött a Red Bullok végeztek.
2020 Abu Dhabi Grand Prix, Friday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes

A szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj második gyakorlását még kora este kezdték el, ám már villanyfényben fejezték be – ilyen körülmények között rendezik majd a vasárnapi futamot is, így a ma gyűjtött adatok különösen hasznosak lehetnek.

Míg az első gyakorlást Max Verstappen zárta az élen, addig a második tréningen már a Mercedesek voltak a leggyorsabbak. Valtteri Bottas 1:36,276 másodperces idővel zárt az 1. helyen, 2 tizedmásodperccel megelőzve a koronavírus-fertőzéséből felgyógyult Lewis Hamiltont.

A 3. helyen Max Verstappen zárt közel 8 tizedes lemaradással, tőle további 2 tizeddel lemaradva csapattársa, Alex Albon zárt a 4. helyen.

A két Mercedest és a két Red Bullt Lando Norris követte az 5., Esteban Ocon pedig a 6. pozícióban. A másik Renault-val Daniel Ricciardo 9. lett, a top 10-ben pedig Sergio Perez, Daniel Ricciardo, valamint Lance Stroll végzett még.

Fotó: Racing Point

A Ferrari színeiben utolsó versenyére készülő Sebastian Vettel csak a 15. helyen zárt, a helyére érkező Carlos Sainz pedig a McLarennel a 12. legjobb időt autózta.

Múlt hétvégén még Bahreinben harcolhatott a győzelemért, ezúttal azonban már újra a Williams autójával áll rajthoz George Russell. A brit tehetség 2,5 másodperces hátránnyal a 18. helyen zárt, megelőzve Pietro Fittipaldit és Nicholas Latifit.

A versenyzők a második szabadedzésen is kipróbálták a Pirelli 2021-es abroncsait: legalább 8 mért kört meg kellett tenniük azokkal a másfélórás tréning során.

Az edzés utolsó harmadában a piros zászlók is előkerültek: Kimi Räikkönen Alfa Romeója gyulladt ki, emiatt szakították félbe a tréninget.

A Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíj programja szombaton 11 órakor folytatódik a 3. szabadedzéssel, míg az időmérőt 14 órától rendezik majd.

A második szabadedzés végeredménye:

Forrás: F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!