Bottas az élen, Verstappen ütközött a második edzésen - F1VILÁG.HU

Bottas az élen, Verstappen ütközött a második edzésen

HIRDETÉS
A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas volt a leggyorsabb a Forma-1-es Portugál Nagydíj második szabadedzésén is. A finn pilótát Max Verstappen követte a második helyen, a holland pilóta azonban a tréningen egy balesetbe is belekeveredett.
2020 Eifel Grand Prix, Saturday - Steve Etherington Valtteri Bottas Mercedes

A második portimaói edzésen is kedvező időjárási körülmények fogadták a Forma-1 csapatait: a versenyzők a gyakorlás első fél órájában a Pirelli 2021-re tervezett prototípus-abroncsait is kipróbálhatták, miközben persze folytatták a felkészülést a versenyhétvége érdemi részére.

A leggyorsabb köridőt végül ezúttal is Valtteri Bottas érte el: a Mercedes versenyzője 1 perc 17,940 másodperces idővel zárt az élen, közel 6 tizedmásodperccel megelőzve Max Verstappent, és 8 tizeddel a 3. helyen végző Lando Norrist.

Verstappen edzése nem ment simán, a holland pilóta a gyakorlás utolsó harmadában Lance Stroll-lal csatázott a pálya célegyenesében, és mivel az 1-es kanyarban egyikük sem akarta elengedni a másikat, a két versenyautó nagy tempónál összeütközött.

Nagy baleset szerencsére nem lett belőle, Verstappen vissza tudott evickélni a bokszba, Stroll autója azonban a sóderágyban ragadt – az edzést pedig piros zászlókkal megszakították. A balesetet vizsgálják a versenybírók.

Nem ez volt az egyetlen piros zászlós megszakítás a másfél óra során: korábban Pierre Gasly kigyulladó versenyautója miatt kellett megszakítani a körözést.

Jól szerepeltek a második edzésen a Ferrarik: Charles Leclerc a 4. helyen végzett, míg Sebastian Vettel egy 6. pozícióval zárta a napot, megelőzve Gaslyt, aki a fent említett incidens miatt az edzés jelentős részét kénytelen volt kihagyni. A két Ferrari között Carlos Sainz végzett az 5. helyen a McLarennel.

A világbajnoki pontversenyt magabiztosan vezető Lewis Hamilton csak a 8. leggyorsabb volt 1,3 másodperces hátránnyal, előtte Pierre Gasly végzett.

A top 10-ben Esteban Ocon és Alexander Albon zárt még.

Daniel Ricciardo csak a 13. helyen végzett, míg Kimi Räikkönen a 15. legjobb időt autózta. A sort Antonio Giovinazzi zárta 3,4 másodperces hátránnyal.

Hirdetés

A Forma-1-es Portugál Nagydíj programja szombat délben folytatódik a 3. szabadedzéssel, míg az időmérőt 15 órától rendezik.

Az F1Világon természetesen a versenyhétvége minden mozzanatáról beszámolunk, és érdemes benézni az F1Világ Paddockba is, ahol percrekész információkkal szolgálunk a portimaói eseményekről.

A második szabadedzés végeredménye:

Fotó: Formula 1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!