Bottas az élen, Vettel autót tört Abu Dhabiban - F1VILÁG.HU

Bottas az élen, Vettel autót tört Abu Dhabiban

HIRDETÉS
A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas volt a leggyorsabb a Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíj első szabadedzésén, megelőzve Max Verstappent, valamint a 3. helyen végző Lewis Hamiltont. A Ferrarik nem remekeltek a nyitótréningen.
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 15: Valtteri Bottas, Mercedes AMG W10 during the 2019 Formula One Brazilian Grand Prix at Autódromo José Carlos Pace, on November 15, 2019 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

Az Abu Dhabi Nagydíj hivatalos programja még napsütésben vette kezdetét, a folytatásban azonban már félig-meddig villanyfény mellett körözhetnek a Forma-1 csapatai.

Az első gyakorlás a Mercedes fölényét hozta: Valtteri Bottas 1 perc 36,957 másodperces idővel végzett az élen, bő fél másodperccel megelőzve a Red Bull ifjú titánját, Max Verstappent. Bottas ezen a hétvégén új motorral versenyez majd: az interlagosi technikai problémák után rajtbüntetés vár a finn pilótára Abu Dhabiban.

A harmadik helyen csapattársa, Lewis Hamilton zárt 6 tizedes lemaradással, őt Alexander Albon követte a negyedik helyen.

A Ferrarik nem remekeltek: Sebastian Vettel 2 másodperces hátránnyal végzett ötödikként, ráadásul az utolsó percekben gyorsköre közben a korlátnak csapta autóját. A Ferrari versenygépe nem sérült meg komolyan, ám piros zászlóval másodszor is meg kellett szakítani a tréninget, amit aztán nem is indítottak újra. Vettel csapattársa, Charles Leclerc hetedik lett, kettejük közé Romain Grosjean férkőzött be a Haas autójával.

A legjobb 10-ben Kevin Magnussen (Haas), Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) és Nico Hülkenberg (Renault) zárt még.

A Renault másik versenyzője, Daniel Ricciardo csak a 19. helyen végzett, autójában ugyanis megadta magát a V6-os erőforrás. Az ausztrálnak mindenesetre nem kell büntetéstől tartania, hiszen a csapat tájékoztatása szerint számítottak a meghibásodásra a régebbi motor esetében.

A Williamsnél George Russell 24 kör után az utolsó helyen zárt. A brit további szereplése kérdéses, péntek reggel ugyanis nem érezte jól magát. A nyitóedzés utáni orvosi ellenőrzés alapján döntenek arról, hogy folytatni tudja-e a versenyhétvégét. Ha nem, Sergey Sirotkin ugorhat be a helyére.

A Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíj programja 14 órakor folytatódik a második edzéssel.

Hirdetés

Az első szabadedzés végeredménye:

Forrás: Twitter / F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!