Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Bottas: Baromság, hogy év közben kirak a Mercedes!

A Mercedes finn versenyzője, Valtteri Bottas biztos benne, csapata nem fog az idei szezon közben megválni tőle. A rutinos versenyző „baromságnak” nevezte az erről szóló pletykákat.

A Daily Mail című brit lap írta meg a héten, információi szerint szinte biztos, hogy Bottas helyét 2022-ben George Russell veszi át, a Mercedes pedig már az idei szezon közben beültetheti a fiatal pilótát.

Az Österreich című osztrák lapnak Toto Wolff csapatfőnök a minap már cáfolta ezt, Barcelonában pedig Bottas is ostobaságnak nevezte az erről szóló pletykákat.

„Tudom, hogy nem fognak lecserélni a szezon közepén” – mondta a finn versenyző. „Csapatként mi nem csinálunk ilyet. Szerződésem van az idei évre, és azt hiszem, hogy az F1-ben csak egyetlen csapat csinál ilyet, az pedig nem mi vagyunk.”

Bottas jó eséllyel a Red Bullra utalt, akik az elmúlt években többször is szezon közben váltottak versenyzőt.

„Rajtam nincs nyomás. Tudom, hogy állnak a dolgok, és mindig hallani baromságokat. Ez is része a sportnak.”

Három verseny után Bottas 37 pontos hátrányban van a pontversenyben csapattársával, Lewis Hamiltonnal szemben, ám a finn egyelőre nem aggódik.

„Még 20 verseny hátravan, ez pedig rengeteg pont. Egyértelmű, hogy nem adom fel az idei céljaimat. Mindig hittem abban, hogy a kemény munka kifizetődik, szóval továbbra is keményen dolgozom, és hiszek a sikerben. Tudom, hogy jönni fognak az eredmények, a munka pedig kifizetődik.”

„Ami a csapatsorrendet, meg ezeket illeti: nem aggódom, hogy őszinte legyek. Egyáltalán nem. Tudom, hogy van most némi hátrányom, de még nagyon korán van. Nincs még értelme ezen gondolkodnom, úgyhogy nem aggódom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!