Friss hírek

Bottas biztos benne, a Williams újra bajnok lesz

A Mercedes újonnan szerződtetett versenyzője, Valtteri Bottas biztos abban, volt csapata, a Williams a közeljövőben ismét világbajnok lehet a Forma-1-ben.


A Mercedes újonnan szerződtetett versenyzője, Valtteri Bottas biztos abban, volt csapata, a Williams a közeljövőben ismét világbajnok lehet a Forma-1-ben.

Bár a Williams 2012 óta nem tudott futamot nyerni az F1-ben, a brit istálló története során 9 konstruktőri és 7 egyéni bajnoki címet szerzett.

Hirdetés
 

Bottas azt mondja, sajnálja, hogy a Williams színeiben nem tudott versenyt nyerni, de biztos benne, hogy volt csapata a jövőben képes lesz arra, hogy vb-címekért harcoljon.

„7 évig voltam a Williamsnél, ebből 4 évet versenyzőként töltöttem el – nagyon gyorsan elszállt ez az időszak” – mondta a finn tehetség, aki idén már a Mercedes csapatánál bizonyíthat.

„Azt hiszem, egyike vagyok azon versenyzőknek, akik a legtöbb versenyen álltak rajthoz a Williamsszel, és ez idő alatt rengeteg mindent tanultunk – én és a csapat is.”

„Minden évben lehetett érezni, ahogy fejlődik az istálló, és egyre profibbá válik. A dolgok folyamatosan fejlődtek, még ha ezt az eredmények nem is mindig mutatták. Mindig mondtam, hogy a Williams annyi bajnoki címet nyert korábban, hogy semmi okunk azt feltételezni, hogy a jövőben nem fognak újra győzedelmeskedni.”

„Azt gondolom, ez csak idő kérdése mindez – kár, hogy nem sikerült megszereznünk első közös győzelmünket, vagy bajnoki címünket.”

Bottas elárulta, természetesen kicsit szomorú, hogy távozik a Williamstől, de a legjobbakat kívánja a brit istállónak.

„A legjobbakat kívánom mindenkinek a Williamsnél, remélem, hogy sok sikerük lesz a jövőben, és előbb-utóbb a bajnoki címet is megszerzik majd. Úgy érzem, és remélem, hogy sokat adtam a csapatnak – én legalábbis mindent elkövettem.”

„Mindig is csapatjátékos akartam leni, a célom pedig az volt, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzem, sokat dolgozzak együtt a mérnökökkel, és sok időt töltsek a gyárban.”

„Mindent meg akartam tenni azért, hogy segítsem a csapat fejlődését, és próbáltam jó visszajelzéseket adni, hogy jobbá és gyorsabbá váljunk. Remélem, hogy sikerült nyújtanom valamit a csapatnak, most pedig minden jót kívánok nekik a jövőre nézve.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!