Friss hírek

Bottas boldog az Alfánál, Bakuban előrelépésre számít

Valtteri Bottas számára kiválóan alakult a 2022-es Forma-1-es szezon kezdete az Alfa Romeónál. Bár a csapatváltással visszacsúszott a középmezőnybe, de így végre felszabadultan versenyezhet.

A tízszeres Forma-1-es futamgyőztes Valtteri Bottas számára nagy ugrás volt az ismeretlenbe az idei szezon, ugyanis öt Mercedesnél eltöltött év után Lewis Hamilton árnyékából kitörve az Alfa Romeóhoz szerződött, ahol egy teljesen úgy környezetben kell helytállnia. Az eddig elért eredményei alapján a finn pilóta hamar felvette a ritmust, ugyanis az első hét futam alatt 40 pontot termelt az összesen 41 világbajnoki egységgel rendelkező Alfának, így lényegében egyedül viszi a hátán a csapatot. Összehasonlításképp: a csapata tavaly egy egész szezon alatt gyűjtött 13 pontot.

 „Jól kezdődött a szezon” – reflektált a közös kezdésre Bottas. „Boldog helyre kerültem olyan értelemben, hogy úgy vezethetek, ahogy akarok, és megpróbálhatom a lehető legjobb formámat hozni. A csapat légköre annyira motiváló. Az emberek tényleg próbálkoznak, ami rám is inspirálóan hat. Nyilván még vannak dolgok, amelyekben javulnunk kell. A rajtokon még javítunk, azok nem voltak a legjobbak. Az autó nagy tempójú stabilitásán is dolgozunk, abban is tudunk még előre lépni. Egyéni szinten minden jó, de persze mindig lehet fejlődni.”

A finn pilóta számára idén talán a múlt hétvégi Monacói Nagydíj alakult a legnehezebben. Az Alfa Romeónak nem feküdtek a hercegség hepehupás utcái, ennek ellenére Bottas a 12. rajtpozícióból indulva a 9. helyen zárt. Arra számít, hogy a soron következő Azeri Nagydíjon jobb teljesítményre lesz képes, így ismét ő lehet a középmezőny egyik kimagasló pilótája.

„Fontos lenne megérteni, mi történt. Van egy olyan érzésem, hogy valami mechanikailag nem működött ezekben a kanyarokban. Bakuban nagyjából visszatérünk a megszokott kanyarokhoz. Sok 90 fokos irányváltás lesz minimális dőléssel, eltekintve az óvárosi részt. Remélem, hogy javul a helyzet” – tette hozzá.

Az F1 jövő hétvégén látogat el az azerbajdzsáni Bakuba.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!