Friss hírek

Bottas cáfolja, hogy megromlott a viszonya a Mercedesszel

Nem romlott meg Valtteri Bottas viszony a Mercedes Forma-1-es csapatának vezetőségével – állítja a finn versenyző.

A rutinos pilóta szerződése az idei szezon végén jár le, az elmúlt hetekben pedig német- és olasz lapok szinte tényként közölték, helyét 2022-ben George Russell veszi át.

Bottasnak a múlt hétvégi Francia Nagydíjon sem volt könnyű dolga: rengeteget küszködött a gumikkal, a verseny közben pedig megkérdőjelezte a Mercedes stratégiáját.

Egyes vélekedések szerint Bottas és a Mercedes vezetőségének viszonya már nem az igazi, a finn pilóta azonban azt mondja, ez nem így van, és a Francia Nagydíj után részletesen átbeszélték a versenyen történteket.

„Amikor az ember az autóban ül, korlátozottan látja csak át a versenyt. Szóval fontos volt, hogy részletesen átvegyünk mindent, mint mindig. Szóval már jobban értem a helyzetet” – mondta a finn pilóta.

„De ettől még tény, hogy az akkori gumihelyzetem nem volt optimális. De nem tudunk visszamenni az időben, és mindig tanulunk valamit.”

„A legfontosabb, hogy amikor csalódottság van, és a versenyző vagy a csapat elégedetlen, akkor mindig az a megoldás, hogy őszintén átveszünk mindent, és tanulunk ezekből a dolgokból.”

„Ez egyáltalán nem igaz. Remek a kapcsolatunk a csapattal, nincsenek problémák. Az efféle helyzetek teljesen normálisak. Meggyőződésem, hogy mindent megvitattunk, és azért jutottunk ilyen messzire csapatként, mert mindig egyenesek és őszinték voltunk egymással.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!