Friss hírek

Bottas dobogóban bízott, nem jött össze

Dobogóban reménykedtek, mégis kiábrándítóan ért véget a vasárnapi Japán Nagydíj a Williams csapata számára.


Dobogóban reménykedtek, mégis kiábrándítóan ért véget a vasárnapi Japán Nagydíj a Williams csapata számára.

Valtteri Bottas a harmadik helyről vágott neki a versenynek, végül azonban csak negyedikként ért célba, miután a két Mercedes mellett a Ferrarikkal sem tudta felvenni a versenyt.

„Nem volt tökéletes napunk, de még így is sikerült 10 pontot szerezni” – mondta Bottas, aki azért csalódott, mert szeretett volna felállni a dobogóra Szuzukában.

„Reménykedtem a pódiumban, de a tempónk nem volt olyan jó, mint vártuk. Nehéz volt védekeznünk a gyorsabb autókkal szemben, és az utolsó kiállást talán előbb meg kellett volna ejtenünk – utólag persze mindig könnyű okosnak lenni.”

Bottas csapattársa, Felipe Massa még csalódottabb lehet, hiszen csak tizenhetedik lett, miután az első kanyar előtt összeütközött Daniel Ricciardo Red Bulljával.

„Már az első körtől kezdve nagyon nehéz dolgom volt” – sajnálkozott a brazil.

„Rosszul rajtoltam és aztán összeértem Ricciardóval, és sokáig tartott visszaérnem a bokszba. Onnantól kezdve véget ért számomra a verseny. Valtteri ötödik helye révén szereztünk néhány értékes pontot, de nekem is olyan autóm volt, amellyel szereznem kellett volna jó párat.”

„Össze kell szednünk magunkat, hogy a következő versenyen már pontokat gyűjtsünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!