Friss hírek

Bottas: Ebben a sportban mindenki keresztbe akar tenni neked

Valtteri Bottas, a Mercedes F1-es versenyzője úgy gondolja, túl szigorú büntetést kapott a pénteki bokszutcai megforgását követően, és szerinte a McLaren ki akart szúrni velük, ezért panaszkodtak rögtön az FIA-nak.

Bottas a második szabadedzésen állt ki a bokszba, amikor az elindulást követően megpördült, éppen a garázs előtt várakozó McLaren-szerelők előtt. Szerencsére a megforgó autó senkit nem talált el, sőt a szerelők segítettek a finn pilótának a helyes irányba kerülni. 

A McLaren csapatmenedzsere azonban azonnal jelentette az esetet Michael Masi versenyigazgatónak, majd a versenybírák meg is vizsgálták a történteket, és Bottast 3 rajthelyes büntetéssel és 2 büntetőponttal sújtották.

„Az én személyes véleményem, hogy ez elég kemény” – nyilatkozta a szankcióról Bottas. „Nem gondoltam volna, hogy büntetés lesz belőle. De természetesen más csapatok, ha látják a lehetőséget, akkor panaszkodnak, hogy ez veszélyes, stb., szóval így megbüntettek minket.”

„Így megy ez. Mindig mindenki keresztbe akar tenni neked ebben a sportban.

Habár a McLaren csapatmenedzsere valóban azonnal jelezte az incidenst a versenyigazgatónak, később az istálló csapatfőnöke, Andreas Seidl így reagált a büntetésre: „Ez egy nagyon kemény reakció volt. Természetesen ijesztőnek tűnt, de másrészt ez megtörténhet, amikor elhagyják a kerékcsere-pozíciót, a földön lévő festék miatt is.”

„Nem tudom pontosan, mi volt az oka, hogy megpördült. A legfontosabb dolog, hogy senki nem sérült meg” – mondta a szakember. 

Bottas elmondta, nem számított rá, hogy ennyire kipörögnek majd a kerekei, miután második fokozatban próbált elindulni a kiállást követően – ez egy új módja volt az indulásnak, amit a Mercedes kipróbált Ausztriában, ám Hamilton esetében már nem alkalmazták. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!