Bottas egész héten betegséggel küszködik - F1VILÁG.HU

Bottas egész héten betegséggel küszködik

HIRDETÉS
Betegséggel küszködik a Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíj helyszínén Valtteri Bottas, ennek ellenére a 2. leggyorsabb tudott lenni a szombati időmérő edzésen.
2019 Abu Dhabi Grand Prix, Friday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes

A versenyt viszont csak az utolsó helyről kezdheti majd meg, autójában ugyanis kétszer is erőforrást kellett cserélni azok után, hogy a brazíliai versenyen, illetve a pénteki második szabadedzésen is motorgondok hátráltatták.

A finn az időmérő edzésen a 2. leggyorsabb volt csapattársa, Lewis Hamilton mögött, elmondása szerint pedig hétfő óta betegséggel küszködik.

„Nos, már jobban érzem magam, mint pár napja” – mondta Bottas az időmérő után.

„Hétfő este óta elég beteg vagyok. Amikor ideutaztam, még rosszabb lett. De az autóban nem számít. Az adrenalin ilyenkor annyira felmegy benned, hogy teljesen jól érzed magad.”

Bottas mindkét pénteki edzésen a leggyorsabb volt, az időmérőn mégsem bírta tartani a lépést Hamiltonnal – végül 194 ezredmásodperccel maradt alul a világbajnokkal szemben, habár új motor van az autójában.

„A kör rendben volt. Lewis túl gyors volt, és szerintem egy kicsit eltérőek voltak a beállításaink a kvalifikáció végére.”

„Összességében pénteken kényelmesebben éreztem magam az autóban, de én leginkább a versenyre fókuszáltam, hiszen tudtam, hogy az utolsó helyről fogok rajtolni.”

Bár a mezőny végéről startol, Bottas úgy érzi, jó versenye lehet, főleg, ha valami „őrület” történik a mezőnyben.

„Minden lehetséges most is. Küzdeni fogunk, és minden lehetőséget próbálunk megragadni. Láttunk már néhány őrült versenyt idén. Elég csak a két héttel ezelőtti, brazíliai futamra gondolni. Minden lehetséges.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!