Bottas: Egy hibás kalkuláció is hozzájárult a túlmelegedéshez

2019 Austrian Grand Prix, Sunday - Steve Etherington Max Verstappen Valtteri Bottas Mercedes
Fotó: Mercedes
A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas azt mondja, egy kalkulációs hiba is hozzájárult ahhoz, hogy a német istállónak hűtési gondjai akadtak a múlt vasárnapi Osztrák Nagydíjon.

Bottas és csapattársa, Lewis Hamilton nem tudott a győzelemért harcolni a speilbergi versenyen, mivel extra módon figyelniük kellett arra, hogy ne erőltessék túl motorjaikat, azok ugyanis gyorsan túlmelegedtek.

Bottas végül a 3., Hamilton pedig az 5. pozícióban ért célba Ausztriában.

A finn versenyző a leintés után azt mondta, élete „legkeményebb” versenyén van túl az erőforrás-menedzsment szempontjából.

„Tudtuk, hogy forró lesz, de egy nagyon kicsit el is kalkuláltuk magunkat” – nyilatkozta Bottas.

„Azt gondolom, a köridő becslések a „vitorlázáshoz” sem voltak az igaziak. Minél többet kellett elemelnünk a lábunkat a gázról és vitorlázni, egyre többet veszítettünk a köridőből a jósolthoz képest.”

„Számomra ez volt a legnehezebb verseny az erőforrás-menedzsment és a hőmérséklet-kezelés szempontjából, soha nem kellett ennyit foglalkoznom vele. A teljes motorerőt sem tudtuk használni a hőmérsékletek miatt, szóval ez is köridőbe került.”

„Szóval nehéz volt, támadni és védekezni is szinte lehetetlenség, és valahányszor közelebb kerültem egy autóhoz, annál fényesebb vészjelzéseket kaptam a kijelzőmön.”

„Kétségkívül egy olyan verseny volt ez, melyből tanulnunk kell, muszáj lesz fejlődnünk, mert lesznek még forró versenyek.”

„Végig a határon voltunk. Ezzel a motorral még sok-sok versenyt meg kell tennünk, szóval még a biztonságra akarunk játszani. A mostani körülményeket tekintve örülök, hogy dobogóra állhattam, mert a végén nagyon közel volt Sebastian [Vettel] is.”

„Ha lett volna még pár kör, nehezen tudtam volna magam mögött tartani, egyértelműen gyorsabb volt, nekem pedig kezelnem kellett a dolgokat – talán frissebb gumijai is voltak, mint nekünk.” 

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS