Bottas: Egy hibás kalkuláció is hozzájárult a túlmelegedéshez - F1VILÁG.HU

Bottas: Egy hibás kalkuláció is hozzájárult a túlmelegedéshez

HIRDETÉS
A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas azt mondja, egy kalkulációs hiba is hozzájárult ahhoz, hogy a német istállónak hűtési gondjai akadtak a múlt vasárnapi Osztrák Nagydíjon.
2019 Austrian Grand Prix, Sunday - Steve Etherington  Max Verstappen Valtteri Bottas Mercedes

Bottas és csapattársa, Lewis Hamilton nem tudott a győzelemért harcolni a speilbergi versenyen, mivel extra módon figyelniük kellett arra, hogy ne erőltessék túl motorjaikat, azok ugyanis gyorsan túlmelegedtek.

Bottas végül a 3., Hamilton pedig az 5. pozícióban ért célba Ausztriában.

A finn versenyző a leintés után azt mondta, élete „legkeményebb” versenyén van túl az erőforrás-menedzsment szempontjából.

„Tudtuk, hogy forró lesz, de egy nagyon kicsit el is kalkuláltuk magunkat” – nyilatkozta Bottas.

„Azt gondolom, a köridő becslések a „vitorlázáshoz” sem voltak az igaziak. Minél többet kellett elemelnünk a lábunkat a gázról és vitorlázni, egyre többet veszítettünk a köridőből a jósolthoz képest.”

„Számomra ez volt a legnehezebb verseny az erőforrás-menedzsment és a hőmérséklet-kezelés szempontjából, soha nem kellett ennyit foglalkoznom vele. A teljes motorerőt sem tudtuk használni a hőmérsékletek miatt, szóval ez is köridőbe került.”

„Szóval nehéz volt, támadni és védekezni is szinte lehetetlenség, és valahányszor közelebb kerültem egy autóhoz, annál fényesebb vészjelzéseket kaptam a kijelzőmön.”

„Kétségkívül egy olyan verseny volt ez, melyből tanulnunk kell, muszáj lesz fejlődnünk, mert lesznek még forró versenyek.”

„Végig a határon voltunk. Ezzel a motorral még sok-sok versenyt meg kell tennünk, szóval még a biztonságra akarunk játszani. A mostani körülményeket tekintve örülök, hogy dobogóra állhattam, mert a végén nagyon közel volt Sebastian [Vettel] is.”

Hirdetés

„Ha lett volna még pár kör, nehezen tudtam volna magam mögött tartani, egyértelműen gyorsabb volt, nekem pedig kezelnem kellett a dolgokat – talán frissebb gumijai is voltak, mint nekünk.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!