Bottas: Egy jó autóval nyerni tudnék! - F1VILÁG.HU

Bottas: Egy jó autóval nyerni tudnék!

HIRDETÉS

Valtteri Bottas meg van győződve arról, ha egy élcsapatnál versenyezne, képes lenne arra, hogy rendszeresen a futamgyőzelmekért harcoljon.


Valtteri Bottas meg van győződve arról, ha egy élcsapatnál versenyezne, képes lenne arra, hogy rendszeresen a futamgyőzelmekért harcoljon.

A finn versenyző a hírek szerint 2017-ben már Nico Rosberg utódjaként a Mercedesnél folytatja Forma-1-es pályafutását.

Bottas még Rosberg szezonvégi bejelentése előtt beszélt jövőjéről az Autosportnak, a nyilatkozatot pedig a minap publikálta a brit szaklap.

„Nem kételkedem magamban, és tudom, hogy képes vagyok a futamgyőzelmekre” – fogalmazott Bottas.

„Úgy érzem, csak egy megfelelő gépre van szükségem ehhez. És ez be fog következni a jövőben, remélhetőleg minél hamarabb. Tudom, hogyha olyan autót kapok, mely közel a legjobb, de legalább benne van a legjobb 3-ban, akkor képes vagyok rá.”

Ebben az interjúban Bottas még azt mondta, szeretné, ha a Williamsszel szerezné meg első F1-es győzelmét, ám pontosan tudja, hogy a Forma-1-ben soha nem lehet előre tervezni.

„Fontos, hogy legyen egyfajta terve az embernek a pályafutásában, de a Forma-1-ben elég nehéz évről-évre tervezni” – mondta. „A dolgok változnak, és nem tudhatjuk, hogyan alakul a versenyzői piac, és mennyi hely lesz elérhető a különböző csapatoknál.”

„A legjobb terv az, hogy kihozok mindent az autóból a jövő évi versenyeken, és majd látjuk, hogyan alakul a helyzet. Az elsődleges célom a futamgyőzelem, és nyilván az, hogy egy napon világbajnok legyek. Ez remélhetőleg a Williamsszel fog összejönni, de ha nem, akkor is mindent megteszek, hoyg elérjem a céljaimat.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!