Friss hírek

Bottas: Egy jó taktikával lehet esélyem

A 2. legjobb idővel zárta a Japán Nagydíj szombati időmérő edzését, mégis csak a 7. helyről rajtolhat majd vasárnap Valtteri Bottas. A finn azt reméli, egy jó taktikával előrébb juthat.

A Mercedes versenyzőjének autójában ugyanis a pénteki szabadedzések után váltót cseréltek, ami 5 rajthelyes büntetést von maga után.

Bottas ráadásul a 3. szabadedzésen össze is törte az autóját, így az időmérőre való felkészülés közel sem volt ideális.

A finn mégis helytállt, és 3 tizeddel elmaradva Lewis Hamiltontól a 2. leggyorsabb volt a kvalifikáción.

„Nehéz nap volt. Volt egy kis kicsúszásom a harmadik edzésen, és az autó megsérült” – mondta a finn versenyző.

„A srácok viszont nagyszerű munkát végeztek, összerakták a versenygépet, és minden tökéletesen ment. Volt néhány kemény versenyünk, sokszor nem volt meg a tempó. Most legalább egy kicsit közelebb vagyok, és bár nem sokat köröztünk ma, annyira nem ment rosszul az időmérő.”

„Viszont sajnálatos, hogy a rajtbüntetés miatt elveszítem ezt a 2. helyet. Az autó teljesen másképp viselkedik, mint az elmúlt hétvégén. Sokkal jobban bíztam benne, és természetesebben ment a vezetés, aminek köszönhetően mindig jobbak az eredmények.”

Bottas hozzátette, tanulnia kell minden hibából, és mindent megtesz azért, hogy a vasárnapi versenyen jó eredményt érjen el.

„Soha nem szabadna elveszítenem az önbizalmam, mert ez kulcs ebben a sportban. Folytatnom kell, tanulnom kell mindenből. A vasárnapi versenyt a lágy gumikon kezdem majd meg, szóval szerintem lehet esélyem arra, hogy egy másik taktikával próbálkozzak a többiek ellen. Remélhetőleg sikerül néhány pozíciót nyernem, mert az előzés nagyon nehéz ezen a pályán.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!