IMOLAGP

Bottas: Eléggé megsérült az autó

Fotó: Pirelli

Hiába a Mercedes kiemelkedő teljesítménye, Valtteri Bottas számára egyáltalán nem indul pozitívan a 2018-as F1-es szezon – a finn az Ausztrál Nagydíj időmérőjén összetörte autóját.

Bottas a Q3 elején csapta falhoz a Mercedest, miután megcsúszott az 1-es kanyarban. A finn csúnyán összetörte versenygépét, ami miatt piros zászlóval meg is kellett állítani az időmérőt.

„Azt hiszem, túl keményen nyomtam” – mondta Bottas. „Az első kanyart kiszélesítettem, és a rázókő is huplis volt. Elveszítettem az irányítást, az autó hátulja elúszott, és a falnak csapódtam a 2-es kanyarban. Nagyon szerencsétlen helyzet, és elnézést kérek a csapattól, mert nagyon versenyképes az autónk.”

„Úgy tűnt, hogy eléggé megsérült az autó, szóval remélem, hogy meg tudjuk javítani a versenyre. Nehéz előzni ezen a pályán, de mindent meg fogok próbálni. A harmadik DRS zónával talán kicsit könnyebb lesz idén a helyzet, ezt majd holnap meglátjuk.”

Amennyiben a csapatnak sikerül megjavítania, illetve újjáépítenie a Mercedest a futam kezdetéig, a finn pilóta a 10. helyről indulhat majd – Bottas bízik benne, hogy gyorsan előre tud majd lépkedni.

„Jó autónk van, szóval megpróbálok felzárkózni, amennyire csak tudok” – nyilatkozta. „Gyorsak vagyunk, szóval ez pozitív a holnapot tekintve.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!