Friss hírek

Bottas: Elérhetetlen volt a Mercedes

Bár bízott abban, hogy harcba tud majd szállni a Mercedes pilótáival Szocsiban, Valtteri Bottasnak be kellett érnie a harmadik pozícióval.


Bár bízott abban, hogy harcba tud majd szállni a Mercedes pilótáival Szocsiban, Valtteri Bottasnak be kellett érnie a harmadik pozícióval.

A Williams óriásit fejlődött – részben a Mercedes motorra való váltás miatt – a tavalyi évhez képest, mikor összesen csak öt világbajnoki pontot szerzett a Forma-1-ben.

Bottas idén már ötödször állhat fel a dobogóra, míg csapattársa, Felipe Massa egy alkalommal végzett az első háromban, ám egyelőre a győzelem még nincs elérhető közelségben.

„Valóban úgy futottunk neki a versenynek, hogy harcba tudunk majd szállni a Mercedesszel a győzelemért, azonban sajnos nem ez volt a helyzet” – mondta a finn pilóta.

„Nem azért vagyunk itt, hogy a Mercedes mögött mi legyünk a legjobbak, azért vagyunk itt, hogy tényleg a legjobbak legyünk, és erre hajtunk.”

„Már csak három futam van hátra és azokon a pályákon nagyon nehéz lesz megverni őket, de a télen keményen dolgozunk majd, hogy csökkenteni tudjuk a különbséget.”

Bottas azonban örült újabb dobogós helyezésének, mellyel a negyedik helyre került az egyéni pontversenyben.

„Örülök a csapat sikereinek, hiszen fantasztikus munkát végzünk az idei évben” – folytatta. „Mi voltunk a legjobbak a követő mezőnyben, de sajnos a Mercedes gyorsabb volt nálunk ma.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek