Bottas: Életem legrosszabb első köre volt

Élete legrosszabb első körét teljesítette múlt vasárnap, Malajziában a Williams versenyzője, Valtteri Bottas.


Élete legrosszabb első körét teljesítette múlt vasárnap, Malajziában a Williams versenyzője, Valtteri Bottas.

A finn pilóta a nyolcadik helyről vágott neki a vasárnapi versenynek, a rajtnál azonban túlságosan kipörögtek a kerekei, emiatt több pozíciót veszített, az 1-es kanyarban pedig egy kisebb ütközésbe is belekeveredett.

Bottas végül keresztülverekedte magát a riválisokon, csapattársát, Felipe Massát is egy remek előzéssel utasította maga mögé, így ötödikként zárt a futamon.

„Elég jó verseny volt, de az első kör talán életem legrosszabb első köre volt” – mondta Bottas.

„Rossz helyen voltam rossz időben, és volt egy kisebb ütközésem is az 1-es kanyarban. Az 1-es, 2-es és 4-es kanyarban folyamatosan szendvicsben voltam, szóval személy szerint nem igazán vagyok elégedett az első körömmel. Utána a verseny rendben volt, sikerült maximalizálnunk az eredményt.”

A Williams is sokat küszködött a gumikezeléssel a nagy hőségben, Bottas pedig azt reméli, Kínában a hűvösebb körülmények jobban fekszenek majd csapatának.

„Azt hiszem, a barcelonai teszteken kicsit jobb volt a helyzet, mint itt, szóval a hűvösebb körülmények segíthetnek – de egyébként lesznek még forró versenyek. Szóval dolgozunk kell ezen, mivel eléggé le vagyunk maradva, a gumik gyorsan elfogynak. Tanulnunk kell ebből a versenyből.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!